DİYARBAKIR'DA BİR YASAK DAHA BAŞLADI

DİYARBAKIR'DA BİR YASAK DAHA BAŞLADI

Bu gün ise Diyarbakır valiliğinin yayınladığı bir bildiri bölgede hayatın hiçte güllük gülüstanlık olmadığının belirtisi gibiydi

AKP İkdiarının önde geleneleri tarafından yapılan pembe açıklamalara rağmen "Barış Süreci" adı ile yürütülen çalışmalarda ki anlaşmazlığın had safhada olduğu bilgileri geliyor. Bu bilgileri doğrular nitelikte açıklama ise bu gün, DBP'den geldi. Batman İl Kongresi'ne katılarak 'Çözüm sürecini' değerlendiren DBP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, "O masadan, müzakere ve diyalogdan ya anlaşma ya da savaş çıkar. İkisinin ortası yoktur." dedi.

PKK SAVAŞA MI HAZIRLANIYOR

Öte yandan güneydoğudan gelen haberlerde çeşitli il ve ilçelerde hendekler kazıldığı ve çok sayıda pompalı tüfek satın alındığı bilgileri geliyor. . işte o bildiri. 

ÜZERİNDEN BIÇAK ÇIKAN YANDI

 Valiliği tarafından il sınırları içinde kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması amacıyla 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanunun kapsamına girmeyen her türlü bıçak ve kesici aletlerin de taşınmasını yasaklandı. Yasağa rağmen kesici aletleri taşımaya devam edenler hakkında idari para cezası uygulanacak.

53359_67835_15112014132128_0.jpg

İŞYERLERİDE NASBİNİ ALDI

Özellikle gençler tarafından bıçak taşımanın yaygın olduğu Diyarbakır'da bunun önüne geçebilmek için Valilik yeni bir karar aldı. 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanunu dikkate alan Valilik, bu kanun kapsamına girmeyen kasap bıçağı, ekmek bıçağı, sırtı testere dişli av bıçağı, tek veya iki yüzü keskin olarak özel amaçlarla imal edilen bıçaklar ile kelebek tabir edilen bıçakları ve benzeri aletleri vatandaşların üzerlerinde veya araçlarında taşımalarını yasakladı. Valilik, kesici, delici, bereleyici alet ve bıçakların ruhsatlandırılan işyerleri dışında satışının ve sergilenmesinin de artık yapılamayacağını bildirdi.

AMAÇ, KAMU GÜVENLİĞİ VE DÜZENİNİ SAĞLAMAK

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır ili sınırları içerisinde kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması amacıyla 6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen kelebek ve sallama tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı olarak taşınmasının yasaklandığı ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada 27 Ekim'de alınan kararda şunlar yer alıyor:

DİYARBAKIR İL SINIRLARI İÇİNDE

"İlimizin kamu düzenini, genel asayiş ve güvenliğini önemli derecede ve doğrudan etkileyen ve 6136 sayılı kanun kapsamı dışında kalan kelebek, sallama tabir edilen ve özel amaçlarla imal edilen bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı kişi üzerinde ve araçlarında taşınması ile şahsa ve mal varlığına karşı işlenen suçların önlenmesi amaçlanmıştır. Bu karar, Diyarbakır il sınırları içerisinde şahsa ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda kullanılan ve 6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen her türlü kesici, delici ve bereleyici aletler veya özel amaçlarla imal edilen bıçakların ve benzeri aletlerin kişi üzerinde, araçlarında ve çantalarında maksat dışı taşınmasının yasaklanması ile bu düzenlemelere uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin düzenlemeleri kapsar. Bu karar 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar, Diğer Aletler Hakkında Yönetmeliğin 54. üncü Maddesine ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 4/1 ve 32 madde hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır."

Valilik söz konusu yasağa uymayarak kesici aletleri taşıyan 15 yaşını doldurmuş her kişiye idari para cezası uygulanacağını da bildirdi.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı