Diyarbakır'da 8 yaşındaki kıza jandarmadan cinsel istismar

Diyarbakır'da 8 yaşındaki kıza jandarmadan cinsel istismar

Diyarbakır Lice’de bulunan askeri misafirhanede 8 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunan 21 yaşındaki jandarma erin cezası belli oldu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre; olay 2015 yılı Nisan ayından itibaren Lice’de bulunan 1’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı vardiya misafirhanesinde meydana geldi.

Misafirhanenin resepsiyonunda vatani görevini yapan jandarma er H.Ö., iddiaya göre misafirhanede ailesi ile birlikte kalan küçük kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu.
 
DEFALARCA TEKRARLADI


Bunu aynı yılın Temmuz ayına kadar defalarca tekrarlayan H.Ö., çocuğun olayı fark eden annesinin şikayeti üzerine tutuklandı. Başlatılan soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, şüphelinin ’Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ ve ’Çocuğu hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 36 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
 
"TELEFONU ÇALDIĞIM İÇİN BU OLAYI UYDURDULAR


İddianamenin kabul edilmesinin ardından sanık H.Ö.’nün tutuklu olarak yargılaması Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada savunması alınan sanık H.Ö. şöyle dedi:
"Askerde komutanın telefonunu çaldım. Beni Yüzbaşının yanına götürdüler. Yüzbaşı şiddet uygulayıp, hakaretler savurdu. Beylik tabancasını kafama dayadı ve beni öldüreceğini söyledi. Telefonu çaldığım için bu olayı uydurdular. Üzerime atılan iftiradır. Adaletinize sığınıyorum."

CEZA 3 KEZ ARTIRILDI, İNDİRİM UYGULANMADI


Kararını açıklayan mahkeme sanık H.Ö.’yü ’Çocuğun cinsel istismarı’ ve ’Çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından, suçun zincirleme olarak işlenmesi nedeniyle 3 kez artırım yaparak 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın suç işleme eğilimi ve iyi halli görülmeyişi nedeniyle ceza oranında herhangi bir indirim uygulanmadı.

posta

İlgili Haberler