Diyanet'ten AKP'li başkana sert tepki

Diyanet'ten AKP'li başkana sert tepki

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AKP Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir'in Veda Hutbesi'nden aldığını ifade ettiği “Çaresiz kalındığı noktada kadınların hafifçe dövülebileceği” yönündeki açıklamalarına ilişkin sert cevap verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AKP Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir'in, Veda Hutbesi'nden aldığını ifade ettiği “Çaresiz kalındığı noktada kadınların hafifçe dövülebileceği” yönündeki açıklamalarına ilişkin, hiç kimsenin, Hz. Peygamber'in hayatının bütünlüğü içerisinden herhangi bir cümleyi alıp, oradan hükümler çıkaramayacağını belirterek, “Bütün erkeklerin Hz. Peygamber'in insanlara öğrettiği kadına karşı davranış, zarafet ve güç ahlakı eğitiminden geçmesi gerekiyor. O metinleri doğru anlamak lazım” dedi.

Görmez, yılın bir gününü kadınlara tahsis etmekle dünyada kadın ya da kadına yönelik şiddet sorununun çözülemeyeceğini belirterek, kadına yönelik şiddetin sadece cinsiyet değil, aynı zamanda insanlık sorunu olduğunu vurguladı.İnsan kaynaklı şiddetin, sadece kadına ve çocuğa yönelik değil, bütün tabiata ve kainata yöneldiğini kaydeden Görmez, “Ama bir cinsiyet boyutu olduğu da söylenebilir. Bunun için de bütün erkeklerin hem güç ahlakı eğitiminden hem de İslam peygamberinin bütün insanlığa öğrettiği, kadına karşı davranış, nezaket ve zarafet eğitiminden geçmesi gerekiyor. Bunun için de çocuklarımıza bu eğitimi vermenin gerekli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.