DIŞİŞLERİ'NDEN SÜLEYMANŞAH İDDİASINA YANIT

DIŞİŞLERİ'NDEN SÜLEYMANŞAH İDDİASINA YANIT

Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, bugün bir gazetede yer alan ve Musul'da rehin alınan 49 Türk vatandaşının kurtarılması karşılığında Suriye'nin Halep kentinde bulunan Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD'e verileceği iddialarını yalanladı.

Dışişleri Bakanlığı, bugün Taraf gazetesinin 'Süleyman Şah IŞİD'e veriliyor' başlıklı haberine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada; "Musul Başkonsolosluğumuz personelinin rehin alınması konusu etrafında ortaya atılan asılsız iddialar büyük bir sorumsuzluk örneğidir" ifadelerini kullandı.

Bakanlık'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, basın kuruluşları Musul'da kaçırılan 49 Türk vatandaşı konusunda hassas davranmaya çağrıldı.

Sözkonusu haberde, IŞİD'in 49 Türk rehine karşılığında Türkiye'nin Suriye'nin Halep kentinde bulunan ve Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin dedesi Sülayman Şah'ın mezarının bulunduğu türbeyi boşaltmasının istediği iddia edildi. Haberde 'Genelkurmay Başkanlığı boşaltma işlemi için ön hazırlıkları yaptı' iddiası da gündeme getirildi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, habere konu olan iddiaların 'asılsız' olduğu kaydedilerek; "Bugün bazı basın-yayın organlarında Musul Başkonsolosluğumuz personelinin rehin alınması konusu etrafında ortaya atılan asılsız iddialar büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Ulusal güvenlik ve vatandaşlarımızın selameti gibi konuların istismarı hiç bir şekilde kabul edilebilecek ve basın özgürlüğü çerçevesinde ele alınabilecek bir davranış değildir. Böylesine hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmeli, mesnetsiz, spekülatif ve sorumsuzca yayınlarla kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinden özenle kaçınılmalıdır. Tüm basın-yayın kuruluşlarını bu konuda gereken duyarlılığı göstermeye, kamuoyumuzu da bu tür yayınlara itibar etmemeye davet ediyoruz" denildi.

Öte yandan, açıklamada konsolosluk çalışanlarının kurtarılması için çalışmaların eşgüdüm halinde devam ettiği belirtildi.

TÜRKİYE'NİN ANA KARA DIŞINDAKİ TEK TOPRAĞI

Suriye'nin Halep kentinde bulunan Süleyman Şah Türbesi, Türkiye'nin kendi sınırları dışındaki tek toprak parçası olarak biliniyor. Türbede Türk bayrağı dalgalanırken, Türk askeri de nöbet tutuyor. Suriye'deki iç savaşta türbenin bulunduğu bölgeyi ele geçiren IŞİD, saldırı tehdidinde bulunmuştu.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı