DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TALİBAN AÇIKLAMASI

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TALİBAN AÇIKLAMASI

.

Dışişleri Bakanlığı'ndan "Taliban" açıklaması


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'de Taliban ofisi açıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü, iddialarla ilgili soruya , "Afganistan'da canlandırılmaya çalışılan barış ve uzlaşı süreci kapsamında ülkemizde bir Taliban ofisi açıldığı yönünde bugün yabancı basında yayımlanan haberin basınımızca da alıntılandığı görülmüştür. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye'de böyle bir ofis açılmamıştır" cevabını verdi

Daha Önce Bu Konuda  Çıkan Habelerde

Pakistan Gazetesi: Taliban, Ankara'da Siyasi Büro Açtı:

Pakistan basını, Afganistan'daki Taliban örgütünün Ankara'da siyasi büro açtığını yazdı.

Afganistan'daki Taliban örgütünün Ankara'da sessiz sedasız bir siyasi büro açtığı iddia edildi. Pakistan'da İngilizce yayın yapan The Frontier Post gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, Taliban'ın ABD dahil diğer ülke ve uluslararası kuruluşlarla diyaloğunu bu bürodan yürüteceği belirtildi.

BÜRO AÇILMADAN İSTİHBARAT ŞEFİYLE KONUŞULDU

Pakistan gazetesinin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre, siyasi büronun açılmasından önce Pakistan istihbarat şefi Ankara'da Taliban lideri Molla Ömer'in yardımcısı Ağa Mutasimullah Can'la görüştü.

ABD'YLE TEMAS SAĞLANACAK

Kaynaklar, ABD'li yetkililerin önümüzdeki günlerde söz konusu büroda Taliban liderleriyle görüşebileceğini öne sürdü.

Daha önce Katar'ın başkenti Doha'da siyasi büro açan ancak kısa süre sonra kapatan Taliban'ın Türkiye'de de büro açacağı uzun süredir konuşuluyordu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı