DIŞ BASIN; DAVUTOĞLU TESLİM OLDU

DIŞ BASIN; DAVUTOĞLU TESLİM OLDU

Başbakan Davutoğlu'nun Erdoğan tarafından tasfiyesinin ardından yaptığı açıklama dünya basının büyük yankı buldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’nin 22 Mayıs’ta kongreye gidecek olmasını basın toplantısıyla resmen duyurması Alman basınında flaş haber olarak duyuruldu. Başbakanın açıklamasına ilişkin Alman basınında yer alan haberler şöyle:


Frankfurter Allgemeine Zdeitung: “Davutoğlu AKP Genel Başkanlığından istifasını açıklıyor


Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkanlığı’ndan istifa ettiğini açıkladı. Genel Başkan olmadan başbakan olarak kalması düşünülemez. 22 Mayıs’ta yapılacak AK Parti kongresinde aday olmayacağını açıkladı. Parti tüzüğüne göre, genel başkan olmadan başbakanlığı yürütmesi mümkün değil. Partideki görevini milletvekili olarak sürdüreceğini açıkladı. Davutoğlu Çarşamba akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirmişti”


Spiegel Online: “Türkiye’de güç savaşı- Davutoğlu bıraktığını duyurdu


Türkiye’de Cumhurbaşkanı ile başbakan arasındaki güç savaşı sonuçlandı. Ahmet Davutoğlu Parti genel başkanlığını bırakmaya hazırlanıyor. 22 Mayıs’ta olağanüstü kurultay gerçekleştirilecek. Partide kendisinin etrafında birlik olmaması durumunda genel başkanlığa aday olmayacağını söyledi. Parti tüzüğüne göre Davutoğlu’nun hükümet başkanlığını da bırakması gerekiyor”


Bild Online: “Türkiye depremi- Başbakan Davutoğlu istifasını açıkladı, güç savaşını Erdoğan kazandı


Türkiye’de güç savaşını Erdoğan kazandı. Türkiye Başbakanı Davutoğlu bırakıyor. Görev değişikliğinin AB müzakerelerini etkileyebilir. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki güç savaşı sonuçlandı. Davutoğlu istifasını duyurdu. 22 Mayıs’ta yapılacak kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.”


ARD.de: “Davutoğlu Erdoğan’a karşı güç savaşını kaybetti


Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki güç savaşı sonuçlandı. Davutoğlu bu şartlarda AKP genel başkanlığına aday olmayacağını duyurdu. Parti tüzüğüne göre Başbakanlığı da bırakması gerekecek. AKP’de yeni liderin belirleneceği kongrenin 22 Mayıs’ta yapılacağı açıklandı.”


Zeit Online: “Davutoğlu teslim oldu


AKP genel başkanı Cumhurbaşkanına karşı güç savaşını kaybetti ve artık parti genel başkanlığına aday olmayacak. Türkye Başbakanı Ahmet Davutoğlu iktidardaki AKP’nin genel başkanlığını bırakarak, hükümette değişikliğe gidilmesinin önünü açtı. Davutoğlu 22 Mayıs’ta yapılacak parti kongresinde aday olmayacağını açıkladı. Parti tüzüğüne göre Başbakanlık görevini de bırakması gerekecek.”

Kaynak:Haber Kaynağı