Diri diri yakmışlar

Diri diri yakmışlar

Bugün DHA’dan haber merkezimize gelen “El Nusra Suriyeli 3 Kürt'ü diri diri yaktı” haberini birçok haber sitesi gibi biz de yayınlamıştık. Ancak daha sonra DHA’nın kendi sitesinden haberin kaldırıldığını fark etmemiz üzerine konuyu araştırma gereği duyduk.
 
Söz konusu videoyla ilgili 2011 tarihli bir kayda ulaştık. Yani diri diri yakılma haberi gerçeklik taşımasıyla birlikte, güncel değildi ve Rojava’da yaşananlarla ilgili bir kanıt niteliği taşımamaktaydı.

Bu durum Erdoğan hükümetinin açıkça desteklediği El Nusra’nın Rojava’da gerçekleştirdiği katliamları değiştirmese de, habercilik anlayışımız ve okuyucularımıza yalnızca gerçeği aktarmak yönündeki ilkemiz gereği haberi düzeltme gereği duyduk.

Rojava’da yaşanan zulmün, sınır bölgesinde yaşanan çatışmalar yüzünden Ceylanpınar’da yanan canlarımızın sorumlusu olan hükümetin üzerine gidilmemesi ve bu yönde kamuoyu oluşmaması için bu tip yalan haberlerin kasıtlı olarak yapıldığını ve amacın katliamların gerçekliğini sorgulatmak olduğunu düşünüyoruz.

Tüm okuyucularımıza saygıyla duyurulur.