DİRENİYORUZ AYOL

DİRENİYORUZ AYOL

Ay resmen devrim

SAMSUN’da lezbiyen, gay, trans, intersex kişilere destek isteyen 14 kişi ellerine aldıkları 'Direniyoruz ayol. Alışın her yerdeyiz' dövizleri taşıyıp, 'Yaşasın onurlu mücadelemiz' sloganı attı.

Samsun'da İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen 14 kişi, 'Direniyoruz ayol, LÖB LGBTİ' yazılı pankartın arkasında toplanıp eylem yaptı. Lezbiyen, gay, trans, intersex kişilere destek isteyen ve hak talebinde bulunan grup 'Hasta değil homoseksüeliz. Yaşasın onurlu mücadelemiz. Diren trans devrimciler seninle. Susma haykır eşcinseller vardır' sloganları attı.

'Okulda, mecliste, işte, eşcinseller her yerde', 'Homofobiniz batsın ayol', 'Ay resmen devrim' yazılı pankartlar taşıdı. Yüzünü renkli boyalarla boyayan ve ismini vermek istemeyen bir genç kız, grup adına basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında "Nefret söylemi, yaşama hakkımızı tehdit ettiği için anayasal eşitliğimizin güvence altına alınmasını, nefret yasasının cinsel yönetim ve cinsiyet kimliğine kapsayacak şekilde çıkarılmasını talep ediyoruz. Cinsiyet değiştirme prosedürünün birkaç kişinin onayına baktığı, bireyi hastalıklı ilan eden ve binbir maddi ve manevi zorluk yaşatan halinin değişmesini kimliklerdeki renk ayrımının kalkmasını talep ediyoruz" dedi. Eylem basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı