Direnişte 54. Gün

Direnişte 54. Gün



DİRENİŞTE 54. GÜN

Dede Ersel AKSU
 
 Silifke Devlet Hastanesi’nde 10 Ocak 2002 tarihinde işe başlayan ve 11 yıldır kesintisiz olarak bu işine devam eden, %54 engelli, hastane temizlik işçisi Ayla Bilmez , çalışma süresi içerisinde işvereninden kaynaklı karşılaşmış olduğunu iddia ettiği  hak ihlalleri neticesinde hukuksuz olarak işten çıkarıldığı iddiası ile başlatmış olduğu çadır eyleminde 54. güne gelindi.

HUKUKİ GİRİŞİM BAŞLATTI 

 Hak ihlali ile yüzünden yaşadıkarına sessiz kalmayan Ayla Bilmez,  başlatmış olduğu hukuki girişimlere ek olarak işçi olarak çalışmakta olduğu Silifke Devlet Hastanesi önünde, bir direniş çadırı kurarak sesini tüm yetkililere duyurmaya çalışmaktadır

SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ DESTEK VERDİ 

 
 22 Kasım 2013 tarihi itibari ile direnişte 54. Gününe ulaşan Ayla Bilmez’in, onur mücadelesinde yanında olabilmek, direnişinde sesine ses katabilmek amacıyla,  aralarında Mersin Tabip Odası, SES Mersin şubesi, DİSK – Genel İş Mersin Şubesi, İHD Mersin Şubesi, Mersin Eğitim Sen, Mersin Tüm Bel Sen, Mersin Halk Evleri, SES Silifke, Eğitim Sen Silifke temsilcilerinin ve vatandaşların bulunduğu katılım ile Ayla Bilmez’in Silifke Devlet Hastanesi direniş çadırı önünde 22 kasım 2013 günü  saat: 13.00’da bir basın açıklaması yapıldı. 

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI 
 
Basın açıklamasında; Ayla Bilmez’in ülkemizde giderek yaygınlaşan, kamu yararını gözetmekten öte kendi çıkarlarını gözeten ve yasalardaki boşluklardan faydalanarak, istedikleri gibi rahatça hareket eden taşeron şirketlerin, işçiler üzerinde uygulamış olduğu haksız politikaların kurbanı olduğu, hükumetin ülkede yıllardır bir sorun olarak var olan taşeron şirketlerin işçiler üzerinde uygulamış olduğu haksız politikalara sessiz kalmasını ve bu konuda kamu yararını gözeten düzenlemeler yapmadığı, Ayla Bilmez’in bu sorunlar neticesine mağdur olan ilk işçi olmadığı ve bu düzen bu şekilde devam ederse son olmayacığı, Ayla bilmezin bu onurlu mücadelesinde her konunda yanında olunacağı ve her manada sonuna kadar destek sunulacağı belirtildi. 
 
Basın açıklaması yaklaşık 1 saat sürdü ve olaysız bir şekilde son buldu.

İŞİMİ GERİ ALINCAYA KADAR DİRENİŞİM DEVAM EDECEK 

 
Ayla Bilmez: “Bu haksızlığa göz yummayacağınızı umuyorum. Bu onurlu ve haklı mücadelemde yanımda olmanızı mümkünse ziyarete gelmenizi ve bu konuyu kamuoyuna taşımanızı rica ediyorum. Bu adaletsizlik karşısında sessiz kalmayacağınızı umuyorum. Herkesin başına gelebilecek bu olayda çoğu kimsenin cesaret edemeyeceği kararlılığı gösterdim ve direnişe başladım. Bu direnişim tüm haklarımla işimi geri alıncaya kadar devam edecektir. Göstereceğiniz duyarlılıktan dolayı şimdiden teşekkür ederim.”