DİNSİZ SUÇLAMASI İLE ÖĞRETMEN SÜRGÜNÜ

DİNSİZ SUÇLAMASI İLE ÖĞRETMEN SÜRGÜNÜ

Ben buraya bu konuyu çözmek için geldim, gerekirse bu uğurda şehit olurum’ dedi”

İstanbul Eyüp İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geçen yıl müdür olarak atanan Ali Aktay’ın kız öğrencilerin okula türbanla gelmesi için başlattığı çalışmalara karşı çıkan 3 öğretmen önce mobbinge uğradı, sonra da okuldan sürüldü. Hazal Ocak'ın Cumhuriyet Gazetesinde yer alan haberine göre Eğitim Sen üyesi öğretmenlere sürgüm tayin yapıldı. İşte ayrıntılar.

BUNU ÇÖZMEK İÇİN GÖNDERİLDİM GEREKİRSE ŞEHİT OLURUM

Sürgün edilen öğretmenlerden Günay Deniz, okul yönetimi hakkında nefret suçu ve mobbing gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Deniz, “Müdür beye düşüncelerimizi söylediğimizde bize ‘Ben buraya bu konuyu çözmek için geldim, gerekirse bu uğurda şehit olurum’ dedi” ifadesini kullandı.

Müdür Aktay, mescit ve başörtüsü için geçen yıl okulda başlatmak istediği çalışma üzerine öğretmenler de tepki olarak derslerine öğrencileri serbest kıyafetle almaya başladı. Şikâyet sonrası öğretmenler hakkında “Okul idaresine karşı gelmek ve okulun düzenini bozmak” gerekçesiyle soruşturma açıldı. Soruşturma sonrası Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, “görev yeri değişikliği” kararı gönderilen Eğitim Sen üyesi öğretmenler Günay Deniz, Gülsen Can Yeterge ve Ferdi Yeşilırmak, Fatih, Gaziosmanpaşa ve Kâğıthane’ye sürgün edildi.

"DİN DÜŞMANISIN PROGRAMINI DEĞİŞTİRECEĞİM"

Yaşadıklarını gazetemize anlatan Günay Deniz, geçen yıl türban ve mescit çalışmalarına karşı çıktıktan sonra okul yönetimi tarafından mobbinge maruz kaldığını belirterek “Olaydan iki gün sonra müdür Ali Altay bir toplantı yaparak benim ders saatlerimi artırdı ve nöbet koydu. Kendisine gidip neden böyle yaptığını sorduğumda ‘Din düşmanısın, bundan ötürü senin ders programını değiştireceğim. Ve yönetmeliklerin verdiği yetkiyi lehine kullanmayacağım’ dedi. Akşam saatlerinde ders yazıldı. Sağlık problemlerimin olduğunu bile bile öğretmenler odası ve tuvalet birinci katta olmasına karşın 3. katta nöbet tutmak zorunda kaldım. Sürekli müdür yardımcıları tarafından izleniyordum. Sonra asılsız yere hakkımda soruşturma açıldı” diye konuştu.

SÜREKLİ GÖZETLENİYORUZ

Deniz, okul müdürünün geçen yıl öğretmenleri denetlemek için sınıf kapılarına pencere açtırmak istediğini de söyledi. Deniz, “Öğretmenlerin ‘Biri Bizi Gözetliyor’ gibi denetlenemeyeceğini söyledik ve tepki gösterdik. Bir ay sonra da bir tarikatın ‘Kur'anı kerim çalışması’ adı altında MEB’in onayı olmadan okulun kapılarına yarışma afişi astı. Biz buna da karşı çıktık” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı