Dindar Nesil Yetiştirme Hedefi Büyüyor

Dindar Nesil Yetiştirme Hedefi Büyüyor

AKP, bu yıl da “dindar nesiller yetiştirme” hedefine kilitlendi. 9-10 Eylül tarihlerinde yapılacak 40 bin öğretmen atamasında aslan payı, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği kadrosuyla imam hatip lisesindeki meslek derslerine ayrıldı.

Atamalarda ‘Dinciler’ Birinci

Milli Eğitim Bakanlığı, 87 alanda gerçekleştireceği atamaların 9-10 Eylül’de yapılacağını açıkladı. MEB’den yapılan açıklamada 40 bin öğretmen atanacağını bildirildi. Atamaların 39 bin 432’si ilk atama yoluyla, 400’ü kurumlar arası yeniden atama yoluyla, 168’i ise milli sporcuların atanması yoluyla yapılacak.
 
En büyük Yatırım 'din'e
MEB en fazla atamanın 5 bin 34 ile İngilizce öğretmenliğinde olacağını açıkladı ancak din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği ile imam hatip liselerinde meslek derslerine atanacak öğretmen sayısının toplamı 5 bin 184’ü buluyor. Dolayısıyla AKP yine en fazla dine yatırım yapacak. MEB din kültürü ve ahlak bilgisi dersi için 3 bin 953 kadro ayırdı. Bunun dışında imam hatip lisesi meslek dersleri içinse bin 231 atama yapılacak.
 
İlköğretim matematik öğretmenliği için 3 bin 582, Türkçe öğretmenliği için 3 bin 89, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği için 2 bin 736, rehber öğretmenliği için 2 bin 628, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği için 2 bin 470, matematik öğretmenliği için bin 979, sınıf öğretmenliği için bin 835, okul öncesi öğretmenliği içinse bin 809 kontenjan ayrıldı.
 
Atama yapılacak diğer alanlar ve kontenjan sayıları, MEB’in internet sitesi üzerinden öğrenilebilinecek.
 
Atamalar Gecikti Öğretmenler Mağdur
Öte yandan atamaların okulların açılmasına bir haftadan daha az bir zaman kala yapılacak olması, MEB’in plansızlığının sonuçlarından biri durumunda. Daha önce Ağustos ayında yapılacağı duyurulan öğretmen atamalarınının Eylül ayının 10’unda yapılacak olmasınının nedeninin Bakanlığın atamalar için il içi ve il dışı özür grubu atamalarını geciktirmesi. Gecikme yüzünden binlerce öğretmen hiçbir hazırlık yapamadan görevlerine başlamak zorunda kalacaklar.
 
Bekletme İşkencesi
Özür grubu atamaları da öğretmenleri çileden çıkardı. Branş öğretmenlerinin tayini, belirtilen tarihten bir gün sonra, sınıf öğretmenlerinin tayini ise iki gün sonra yapılabildi. Öğretmenler ev kiralama, eşya taşıma, çocuklarına okul ayarlama işlerinin yerine günlerce bilgisayarın başında Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden atama sonuçlarını beklemek zorunda bırakıldılar. Aynı sorun, şimdi de yeni atamalarda yaşanacak. Bu yıl da öğretmenler apar topar, hiçbir hazırlık yapamadan eğitim-öğretim yılına başlamak zorunda bırakılacak.