DİNCİ ÖRGÜT  OTELE SALDIRDI; ÇOK SAYIDA ÖLÜ YARALI VAR

DİNCİ ÖRGÜT OTELE SALDIRDI; ÇOK SAYIDA ÖLÜ YARALI VAR

El Kaide'ye bağlı dinci örgüt Eş Şebap örgütü Somali'nin başkenti Mogadişu'da ote baskın düzenledi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da çoğunlukla yabancıların kaldığı Nasa-Hablod adlı otele radikal İslamcı Eş Şebab militanları saldırdı.

İntihar saldırganının otelin girişinde bomba yüklü aracı patlatmasının ardından ikinci bir patlama duyuldu. Ardından silahlı kişiler içeri akın etti.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE 7 KİŞİ ÖLDÜ

Reuters haber ajansı ise, saldırıda en az 7 kişinin öldüğünü ve 10 kişinin de yaralandığını aktarıyor. Bir polis yetkilisi otelin dışında en az dört cansız bedenin görüldüğünü aktardı.

Reuters, resmi bir yetkilinin "İntihar bombasıyla başladılar daha sonra içeri girdiler. Şu an içerdeler ve şiddetli çatışmalar sürüyor" dediğini bildiriyor.

HEDEFTE HÜKÜMET VAR

Reuters haber ajansına konuşan Eş Şebab sözcüsü Şeyh Abdi Ebu Musab, otele kendilerinin saldırdıklarını söyledi. Musab, dinden dönen hükümet çalışanlarının sıklıkla uğradığı oteli hedef olarak seçtiklerini belirtti.

ÇATIŞMA HALEN SÜRÜYOR

Eş Şebab militanları halen otelin içinde ve polisle çatışıyor. Bölgeden gelen görüntülerde askerlerin silahlarıyla otelin çevresinde mevzi aldığı, ambulansların da hastaneye yaralı taşıdığı görülüyor.

Militanların otelde kalanlara rastgele ateş açtığını söyleyen bir görgü tanığı, "Gördükleri herkesi vuruyorlardı. Ben arka kapıdan kaçtım" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı