DİN DERSİ ÖĞRETMENİ ÖYLE BİR ŞEY YAPTI Kİ

DİN DERSİ ÖĞRETMENİ ÖYLE BİR ŞEY YAPTI Kİ

Din dersinde izlettiği görüntülerle öğrencileri şoka soktu


Antalya'da 75'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde öğretmen Ayhan Bağdatlı'nın, farklı din ve kültürlerde cenaze törenlerini anlattığı derste Budistlerin cenaze töreninde, akbabaların cesetleri parçalayarak yediği görüntülerin yer aldığı belgeseli izlettirmesi öğrencileri şoka soktu. Veli ve öğretmenlerin şikayeti üzerine inceleme başlatıldı.

EĞİTİM ŞURASI KARARLARI MI UYGULANIYOR

Son yapılan Milli Eğitim Şurasında alınan alıllara zarar tavsiye kararlarınına rdından okullarda birbirinden tuhaf uygulamalar başlatılmıştı. Antalya'da ana okulalrına gönderilen yönetmelikte, güne besmele ile başlanması, ve süphaneke ezberlettirilmesi talimatı verilmişti. İşte yine Antalya'da Din Dersi Öğretmeninin akıllara zarar uygulaması.
 

BUDİZM'İ KÖTÜLEMEK İSTERKEN

Muratpaşa İlçesi'nde 75'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ayhan Bağdatlı, 4 Aralık Perşembe günü Yabancı Dil 12-O sınıfındaki dersinde, ölüm sonrasında farklı din ve kültürlerde cenaze törenlerine ilişkin öğrencilere görüntülü anlatımda bulundu. Çeşitli din ve inanışlara ilişkin anlatımlar arasında Budistler'in cenaze törenini bir belgesel eşliğinde öğrencilere anlatan öğretmen, Budist rahiplerin çıplak insan cesetlerini parçalara ayırması, akbabalar için hazırlanan araziye bırakması ve akbabaların da bu parçaları yediği görüntüleri izletti. Cesetlerin parçalara ayrılması ve akbabalara yedirilmesine ilişkin görüntüleri izleyen lise öğrencileri şoka girdi. Birçok öğrencinin büyük şoke olduğu bu olay üzerine bir çoğunun psikolojik olarak da etkilenmesi üzerine öğretmen hakkında okul müdürüne veliler tarafından şikayette bulunuldu.

İNCELEME BAŞLATILDI

Çocuklarının psikoloji bozulan velilerin şikayeti üzerine öğretmen uyarıldı ve konu hakkında Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bilgilendirildi. Olaya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı.

PROGRAMA UYGUNMU DİYE BAKACAKLAR

Milli Eğitim müdürü Osman Nuri Gülay, konuya ilişkin olarak Pazartesi günü müfettişlerin gönderilerek konunun inceleneceğini söyledi. Gülay, olayın içeriğine ilişkin, anlatılan dersin ders anlatım programlarına uygunluğu açılarından gerekli tüm incelemelerin müfettişler tarafından yapılacağını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı