Din Adamlarına 'GEZİ Sürgünü

Din Adamlarına 'GEZİ Sürgünü

O MÜEZZİN SÜRÜNDÜRÜLÜYOR
 
Dolmabahçe Camisi’nin müezzini, imamı ve Beyoğlu müftüsü görevlerinden alınarak başka yerlere verildi. 
 
 Gezi Parkı eylemleri sırasında içinde içki içildiği iddia edilen Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camisi'nin Müezzini Fuat Yıldırım’ın Başakşehir’e bağlı Kayabaşı köyüne gönderildiği öğrenildi. Yıldırım'ın, ‘teftişin selameti’ için müezzin 6 ay süreyle Kayabaşı köyünde müezzin olarak görevlendirildiği öğrenildi. Dolmabahçe Camisi imamı Halil Necipoğlu’nun tayini ise Zeytinburnu’na yapıldı. Beyoğlu müftüsü Recai Albayrak ise Karadeniz Ereğli’ye tayin edildi.

DİYANET; SORUŞTURMANIN SELAMETİ
 
Diyanet İşleri Başkanlığı, Dolmabahçe'deki Bezmialem Camii imamı, müezzini ve Beyoğlu müftüsünün görev değişikliğine ilişkin haberler üzerine açıklama yaptı. 
 
Yapılan yazılı açıklamada, "Bezmialem Camii imam hatibinin Zeytinburnu'na tayini 3 ay önce başka sebeplerle gerçekleştirilmiştir.
Beyoğlu Müftüsünün Karadeniz Ereğli'ye gerçekleşen tayini mevzuat gereği rutin bir rotasyondan ibarettir. Müezzinin nakli ise bir görevden alma değil teftiş sürecinin selameti bakımından geçici bir görevlendirmedir. Cami cematinin huzursuzluğu sebebiyle başlatılan teftiş süreci ise henüz tamamlanmamıştır" denildi.