Dilan'ın Elinde ki Şişeyi Gören Devlet 1 kamyon Bombayı Görmedi !

Dilan'ın Elinde ki Şişeyi Gören Devlet 1 kamyon Bombayı Görmedi !

'Devlet Dilan'ın bombasını gördü ama Reyhanlı'da bir kamyon bombayı göremedi'

DİLAN'IN SİRKE ŞİŞESİNİ GÖRDÜNÜZ 1 KAMYON BOMBAYI GÖRMEDİNİZ?

Radikal gazetesinde bu akşam ibretlik bir haber vardı. Radikal'in AA'ya dayandırdığı haberinde BDP milletvekili Özdal Üçer'in TBMM de verdiği ibretlik önergenin red edildiği de bildiriliyordu . İşte o haber.
 
BDP'li Özdal Üçer, 1 Mayıs olaylarında elindeki sirke şişesi Vali Mutlu tarafından 'molotof' olarak açıklanan Dilan Alp'i hatırlatarak 'Devlet Dilan'ın bombasını gördü ama Reyhanlı'da bir kamyon bombayı göremedi' dedi.
 
BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Bir kamyon bomba Reyhanlı'nın ortasına kadar geliyor ve devlet bunu tespit edemiyor. Buna kimi inandıracaksınız?" diye sordu.
 
TBMM Genel Kurulu'nda, BDP'nin, "cezaevlerindeki koşullar ve kötü muameleyle" ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.
 
BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Reyhanlı'daki patlamayla ilgili değerlendirmede bulundu. Üçer, "Tonlarca bomba bir kentin içine geliyor, bununla ilgili bir istihbarat yok ama 1 Mayıs'ta eylem yapan Dilan'ın elindeki şişe, bomba olarak kabul ediliyor" dedi.
 
Üçer, "Bir kamyon bomba Reyhanlı'nın ortasına kadar geliyor ve devlet bunu tespit edemiyor. Buna kimi inandıracaksınız?" diye sordu.
 
AKP'den BDP'nin önerisine itiraz
 
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, BDP'nin önergesiyle ilgili olarak, şu anda Türkiye'de 388 ceza infaz kurumu bulunduğunu, ceza infaz kurumlarının sayısıyla beraber niteliklerinin de arttığını kaydetti.
 
Fiziki ve mevzuat alanındaki iyileştirmeler yapıldığını belirten ve örnekler veren Tunç, yine de uygulamada kötü muamele örnekleri varsa bunların üzerine gidilmesi gerektiğini söyledi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise, İmralı cezaevindeki koşulların, aslında bütün cezaevlerinde olması gereken koşullar olduğunu ifade etti.
 
BDP'nin önerisi oylama sonucunda reddedildi.