Dilan'ı Hastahaneden Atmışlar

Dilan'ı Hastahaneden Atmışlar

Dilan'ı hastahaneden kovdular !

1 Mayıs'ta Taksim'de polisin attığı gaz bombasıyla başından yaralanan İstanbul Valisi’nin “Marjinal, terörist” diye damgalamaya kalkıştığı Dilan’ın yattığı hastaneden tabur edilmediği, atıldığı ileri sürüldü. 17 yaşındaki kızın babası vali hakkında suç duyurusunda bulundu diye mi Başbakan’a en yakın işadamına ait hastaneden atıldığı sorusu gündeme geldi.
 
“İSTER EVE İSTER BAŞKA BİR HASTANEYE GÖTÜR”
 
soL’dan Rıfat Doğan’ın haberine göre; 1 Mayıs’ta polisin attığı biber gazı fişeğiyle yaralanıp Bahçelievler Medicalpark Hastanesi’nde tedaviye alınan Dilan Alp’in bugün taburcu edilmediği hastane yönetiminin, Hey tekstil işçisi olan baba Ali Ekber Alp’i çağırarak “Kızınızı taburcu edeceğiz. Hastanede boş yerimiz yok. Kızını ister eve götür istersen başka bir hastaneye dediği” öğrenildi. 
 
Hey Tekstil işçisi Alp, bugün basına yansıyan haberlerin tam tersine kızının hastaneden isteğinin dışında çıkartıldığını söyledi. Kızının tam sağlığına kavuşmadan çıkartılması üzerine, “Nasıl olur kızım daha tam olarak iyileşmedi, boş yeriniz yok mu, kızımın birkaç gün daha kalmasını istiyorum” diye itirazda bulunduğunu belirten Alp, ancak itirazından sonuç alamadığını vurguladı. Hastane yönetiminin ısrarla kendisine “Boş yerimiz yok. Kızını ister eve götür, ister başka bir hastaneye” dediklerini söyledi.
 
BABA SAATLERCE KIZI İÇİN HASTANE ARADI
 
Akşam saatlerinde yakında hastane bulamayan baba Ali Ekber Alp, uzun arayışlardan sonra Dilan’ı Bağcılar’da bulunan Özel Işık Tıp Merkezi'ne yatırdı. Dilan’ın tedavisine burada devam edilecek.
 
Medical Park Hastanesi’nin ortaklarından biri de Başbakan’a en yakın işadamlarından biri olan ve “AKP medyasını kurmak için Star Gazetesi’ni satın aldığını” söyleyen işadamı Ethem Sancak’a ait. Dün sendikalar da 1 Mayıs’ta İstanbul’un savaş alanına dönmesine ve onlarca kişinin yaralanmasına neden olan müdahalenin emrini vermesiyle nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da suç duyurusunda bulunmuşlardı. 
 
Tedavisi hakkında bir bilgi vermeyen hastane yönetiminin apar topar Dilan’ı taburcu etmesi, babasının dün İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında savcılığına duyurusunun bulunmasıyla mı ilgili olduğu sorusunu akla getirdi. Olay, Dilan’ın hastaneden çıkartılmasında Ethem Sancak’ın ya da Başbakan’ın bir rolu olup olmadığı sorusuna da neden oldu.