Dikmen Halkından Melih Gökçek'e "ızgara kapağı"!

Dikmen Halkından Melih Gökçek'e "ızgara kapağı"!

“Belediyenin önündeki fışkiyeyi kim kırdı” sorusuyla direnişçilerin dalga konusu olan Gökçek, Dikmen’de kırılan TOMA’ların faturasını halka kesmeye çalıştı. Dikmenliler Gökçek’e aynı dilden yanıt verdi
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, direnişçilere yönelik kara propagandalarına bir yenisini ekledi. “Belediyenin önündeki fışkiyeyi kim kırdı?” tweeti ile Haziran Direnişi’nin mizah malzemelerinden birisi haline gelen Gökçek, 20 Temmuz’daki polis saldırısında Dikmen Caddesi üzerinde TOMA’lar tarafından kırılan ızgaraların faturasını halka kesmek istedi. Caddelerde oluşan göçükler insanların canına mal olurken Gökçek, ekiplerini Dikmenlileri suçlamakla görevlendirdi. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, kırık ızgaraların yanına beton bloklar koydu ve üzerine “Bu ızgaralar Gezi eylemcileri tarafından tahrip edilmiştir. Vatandaşlarımızın bilgisine sunulur” yazdı.
 
Dikmenliler ise Gökçek’in ızgara oyununu aynı yöntemle bozdu. Beton blokların üzerine “Bu ızgaralar üzerinden geçen TOMA’lar tarafından kırılmıştır” ve “Bu şehir Melih Gökçek tarafından soyulmuştur” yazdı. Yazılama sırasında Dikmenliler de alkışlarla eylem destek verdi.