DİKKAT; Meteoroloji'den kar uyarısı

DİKKAT; Meteoroloji'den kar uyarısı

Meteorolojiden duyurulan açıklamada önümüzdeki 5 gün içerisinde başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde soğuk ve kar yağışlı bir hava hakim olacak.

Geçtiğimiz hafta sonu yazı aratmayan günler yaşayan İstanbul'u bu hafta sonu soğuk bir hava bekliyor.  Meteoroloji İstanbul ve yurt geneli için önümüzdeki 5 gün için kar ve soğuk hava uyarısı yaptı. İşte İstanbul'un 5 günlük hava durumu.

5 GÜN İSTANBUL'DA HAVA

11 Ocak Perşembe: Perşembe günü İstanbul'da yağmur yağması bekleniliyor. En yüksek sıcaklık 12 derece olurken, en düşük sıcaklık 7 derece olması bekleniliyor. Nem oranı yüzde 96-80 arası. Rüzgar saatte 10 km hızda esmesi bekleniliyor.

12 Ocak Cuma: Cuma günü yağmur İstanbul'da etkisini göstermeye devame derken, rüzgar şiddetini artırıyor. En yüksek sıcaklık 11 derece, en düşük sıcaklık 8 derece. Nem oranı yüzde 92-89 arası. Rüzgar saatte 20 km hızda esmesi bekleniliyor. 

5a56f8e7ae78491fac66a971.jpg

13 Ocak Cumartesi: Hafta sonu İstanbul'da yağmur var. Cumartesi günü sağanak yağmur beklenirken, en yüksek sıcaklık 9 derece, en düşük sıcaklık 7 derece. Cumartesi günü rüzgar şiddetini oldukça artıracak. 41 km hızda rüzgar etkisini gösterecek.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

14 Ocak Pazar: Pazar günü kar geliyor. Karla karışık yağmur bekleniliyor. En yüksek 5 derece, en düşük sıcaklık 3 derece. Nem oranı yüzde 72-67 arası. Rüzgar şiddetini azaltsa da etkisini göstermeye devam ediyor: Saatte 39 km hızda esecek. 

15 Ocak Pazartesi: Hafif kar yağışı gözüküyor. En yüksek sıcaklık 3 derece, en düşük sıcaklık 0 derece. Nem oranı yüzde 77-52 arası. Rüzgar saatte 22 km hızda esmesi tahmin ediliyor.

HAFTA SONU RÜZGARA DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu şiddetli rüzgarın İstanbul’u etkileyeceğini açıkladı. Yağmur ve karın etkili olacağı hafta sonu sıcaklıklarda düşüş beklenirken, gerek deniz ulaşımında gerek kara ulaşımında aksaklıklar meydana gelebilir. Özellikle akşam saatlerinde kara ulaşımında karın etkisinden ötürü görüş mesafesi 5 metreye kadar düşmesi tahmin ediliyor.

UZMAN UYARDI

Öte yandan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için kar yağışı tahmininde bulundu.

"Pazar günü ve pazartesi günü Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışı görülecek. Marmara Bölgesi'nin Edirne, Kırklareli ve doğusu da dahil" diyen Şen, "İstanbul'da bugün öğleden sonra yağmur başlar, pazar akşamı karla karışık yağmur ve kar olur. Pazartesi öğleden sonra yağmur devam eder. Pazar günü gelecek soğuk ve kar çok kuvvetli değil. 20 Ocak'ta gelecek olan sistem daha kuvvetli. 3-4 gün Marmara, Karadeniz başta olmak üzere Anadolu'da kar bırakır. Sömestr tatili kar ile başlayacak görünüyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler