İbrahim Karamemet

İbrahim Karamemet

Dikkat!. Kız-Erkek Meselesi Canbaz..

Bu canbaz karşımıza kız-erkek kostümüyle ortaya çıktı, Şuayip’le taçlandırıldı, İkisi de çok yakında gündemden düşecek, geçersiz olacak

Bugünlerde herkesin derdi günü Başbakan’ın haddini aşarak sözünü ettiği kızlı-erkekli meselesi. Bir başbakan asla böyle konuşmamalı ama, o bunu hep yapıyor. Ve dikkat edin ortalığı karıştıracak ve yapay gündem yaratacak söylemlerini hep de kritik zamanlarda ortaya atıyor. Ve ardından onun bu söylediği akılalmaz laflarla yatıp kalkıyoruz. Gazeteler çarşaf çarşaf o yapay konuya yer veriyor, mizah dergilerinin baş konusu oluyor ve yanlı, yansız bütün televizyonlarda saatler boyu açık oturumlar düzenleniyor.
Ve ne hikmetse bunu yermemek, bu duruma karşı çıkmamak da pek mümkün olamıyor çünkü, başbakanın her keresinde damdan düşer gibi her biri bir inci değerinde ortaya attığı konular pek ele alınmayacak, karşı çıkılmayacak cinsten değil. Çoğu sonunda boş, fos hatta asılsız çıkıyor ve bazı kendini bilmezler tarafından alay konusu dahi ediliyor ama, bizi de günlerce, hatta aylarca meşgul ediyor. Bu arada bambaşka oyunlar gözümüzden kaçırılıyor. Çoğu zaman sinirlendiriyor, ömrümüzü törpülüyor. Belki de aaç bu, emekli sayısını ve emeklilik yıllarını azaltarak bütçeyi biraz olsun toparlamak(!). Yani yapılanlar o kadar akıl dışı ki, bir yere oturtamak zor. İşte malesef böyle yönetiliyoruz. Daha doğrusu yönetilmiyoruz, yönetim kendine verilen rolü oynuyor, bizi de oyalıyor.
İki gündür gazetelerdeki köşe yazılarına bakıyorum, özellikle ortayolcu gazetelerde kızlı-erkekli konusu üzerine yazılanlar Diyarbakır toplantısı üzerine yazılanlardan neredeyse daha çok. Mizah dergileri ise Şuayip’le meşgul. Oysa Diyarbakır’da çok çarpık bir oyun sahneleniyor. Bu oyun tutar mı? Pek sanmıyorum. Daha tam sahnelenmeden enerjisini ve etkisini kaybetti bile. Birçok kesimden ilgi görmediği gibi, çok eleştirildi. Bu arada ekonomik durumun ve işsizliğin yerlerde süründüğü örtbaş ediliyor. Öte yanda İstanbul ve Ankara savaş alanı gibi. Yani perde üstüne perde. Ekonomik çöküntüyü toplumsal huzursuzluk, toplumsal huzursuzluğu kız-erkek meselesi, kız,erkek meselesini türbanlı sunucu, dersane sorunu, bunların hepsini Şivan-İbo ve Erdoğan-Barzani showu perdeliyor. Çok boyutlu bir şov. Ve bu perdelerin arkasında neler dönüyor, neler tezgâhlanıyor kaçırıyoruz. Farkedemiyoruz bile çoğunu. Ancak, çok tehlikeli bir dönemeçteyiz, uyanık olmak zorundayız.
Bu canbaz karşımıza kız-erkek kostümüyle ortaya çıktı, Şuayip’le taçlandırıldı, İkisi de çok yakında gündemden düşecek, geçersiz olacak. Hatta bir tepki olarak kızlı erkekli kalanlar artacak. Valiler ve polis şu anda oldukça izgüzar, ve canla başla işe davrandı. Ama bir süre sonra polis de usanacak. Usanmasa bile kızlar-erkekler buna bir çare bulacak. Bulmak zorundalar çünkü barınmak zorundalar. Maddenin tabiatına karşı gelinemez.
Dikkat! Canbaz gösterilerinde mahir ve ilizyon yaratmakta usta bir kumpanyanın gösterilerine takılıp, asıl meseleleri kaçırıyoruz. Bu arada yalnız ceplerimiz değil, ruhumuz da boşalıyor.
Aman dikkat!

Önceki ve Sonraki Yazılar