‘Dikkat! Çocuğunuz terör kampında!’

‘Dikkat! Çocuğunuz terör kampında!’

ARAYAN NUMARA KİME AİT

‘Dikkat! Çocuğunuz terör kampında!’
 
8. Kolektif Yaz Kampı’na katılanların ailelerini polis telefonla arayarak taciz ediyor

8. Kolektif Yaz Kampı geçtiğimiz senelerde olduğu gibi üretmeye, paylaşmaya ve bu sene de Gezi direnişi  ruhuyla büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene Kolektif Yaz Kampı’na katılanların ailelerini polis arayarak “çocuğunuz terör kampında” denmiş, emniyete çağrılmıştı. Polisin tacizleri bu sene de devam etti. Kolektif Yaz Kampı’na katılan 6 kişinin aileleri aranarak, “Biz çocuğunuzla aynı okuldayız, çocuğunuz terör kampında” dendi.

BU NUMARADAN AİLELER ARANDI

Teşhir ediyoruz: 05347793311Farklı illerden 8. Kolektif Yaz Kampı’na katılanların ailelerinin aynı numaradan aranmaları dikkat çekti. Kolektif Basın Merkezi  “05347793311” numaralı telefonun kime ait olduğunu araştırdı. Telefon numarasının geri aramalara kapalı olduğu ve kime ait olduğunun kişi tarafından gizli tutulduğu öğrenildi.
“Oğluma kimse Deniz ismiyle hitap etmez”
Olayın anlaşılmasının ardından farklı numaralardan aranan aileler de oldu. Ailesi aranan Deniz Uğurcan Lüleci’nin annesi Huriye Lüleci yaşananları şöyle aktardı;
“Saat 5-6 civarıydı. Arayan kişi Uğurcan’ın babasıyla görüşmek istediğini söyledi. Numara aslında oğluma kayıtlı fakat babasıyla görüşmekte ısrar etti. Ben de babasının şuan burada olmadığını, benimle görüşebileceğini söyledim. Bana Deniz şuan tatilde değil mi, dedi. Uğurcan’a bugüne kadar kimse Deniz diye hitap etmemiştir, bana arkadaşı olduğunu söyledi fakat ben şüphelendim. Bana oğlunuz şuan Kolektif Yaz Kampı’nda, ben de oradaydım dayanamadım döndüm dedi. Neden diye sorduğumda, orada hükümeti devirmeyi konuşuyorlar, polis kötülüyorlar dedi. Kim olduğunu ısrarla sorunca bana arkadaşı olduğunu ve isim vermek istemediğini söyledi. Numarayı geri aradığımda ise aramalara kapalı olduğunu öğrendim. Oğlumun Kolektif Yaz Kampı’na gitmesini ben önerdim.”