DİGİTURK'TEN 7 TELEVİZYON KANALINA SANSÜR

DİGİTURK'TEN 7 TELEVİZYON KANALINA SANSÜR

Digiturk, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen 7 televizyon kanalını, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği ile yayın ağından kaldırdığını açıkladı.

Türkiye'de medyaya sansür bu kez başka bir boyut kazandı. Ülkenin en büyük dijital platformu Digitürk, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen 7 televizyon kanalını platformdan çıkardığını açıkladı. Digitürk'ten yapılan açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu” tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak Şirketimize resmi bir yazı tebliğ edilmiştir" denilerek, "Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve  Irmak TV" kanallarının platformdan çıkarıldığı açıklandı.

CAILLOU DA TERÖRİST İLAN EDİLDİ

Karar sonrası vatandaşlar tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Çizgi film kanalı Yumurcak TV'nin de sansürlenen kararlar arasında olması, büyük ses getirdi. Kanalın çocuklar arasında en çok izlenen karakterlerinden biri olan Caillou için, "‘Caillou da terörist ilan edildi" yorumları yapıldı.

 


DIGITURK TEMMUZ AYINDA SATILMIŞTI

Digiturk Al-Jazeera'yı da bünyesinde bulunduran beIN MEDIA GROUP tarafından satın alınmıştı.

beIN Media Grup Katar sermayesiyle kurulmu uluslararası bir spor ağı. Şirketin CEO’su Nasser Al-Khelaifi, Fransa’nın büyük futbol kulüplerinden Paris Saint-Germain’in CEO’su ve başkanı.

Kaynak:Haber Kaynağı