DİDİM ANKARA KATLİAMINDA YİTİRDİKLERİNİ ANDI

DİDİM ANKARA KATLİAMINDA YİTİRDİKLERİNİ ANDI

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde biraraya gelen yaklaşık 1000 kişi, Ankara'da düzenlenen bombalı terör saldırısını protesto etti. Hükümet aleyhine sloganlar atan grup, yağmur altında oturma eylemi yaptı.Didim Demokrasi Platformu üyeleri, Ankara...

 

1000 KİŞİ İLE YAĞMUR ALTINDA PROTESTO

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde biraraya gelen yaklaşık 1000 kişi, Ankara'da düzenlenen bombalı terör saldırısını protesto etti. Hükümet aleyhine sloganlar atan grup, yağmur altında oturma eylemi yaptı.

EĞİTİM SEN ÜYELERİ TOPLANDI

Didim Demokrasi Platformu üyeleri, Ankara Tren Garı önünde yaşanan terör saldırısını protesto etmek için Eğitim-Sen Didim Temsilciliği'nde toplandı. Yaklaşık 1000 kişilik grup, Atatürk Bulvarı'ndan Yeni Mahalle kavşağına kadar yürüdü. Yürüyüşte 'Susma sustukça sıra sana gelecek' ve 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' sloganları atıldı. Bazı grup üyelerinin patlamada ölen, aslen Artvinli olan ve Didim'de oturan Elif Kanlıoğlu ile Aydın'da üniversite öğrencisi Malatyalı Canberk Bakış'ın fotoğraflarını taşıdığı görüldü. Yeni Mahalle Kavşağı'na ulaşan grup üyeleri, burada bekleyen diğer grupla birleşip, ölenler için saygı duruşunda bulundu.

FAİLİ SARAYDIR

Grup adına açıklama yapan Didim Temsilcisi Turgay Elçi, "Acımız büyük, üzüntümüz büyük, ama öfkemiz de büyük. Biz 100 yoldaşımızı, arkadaşımızı, barış güvercinini Ankara'da kaybettik. Bunun faili siyasi iktidardır, AKP'dir ve saraydır.

PARAMPARÇA CESETLERİ GÖRDÜK

Biz paramparça olmuş cesetleri gördük orada. Bunca provokasyona rağmen oradaki halkın söylediği tek söz, 'Yaşasın hakların kardeşliği', 'Savaşa hayır, barış şimdi' idi. Biz de Didim'den bu savaşı çıkartanlara, dostlarımızı katledenlere sesleniyoruz. 'Biz yılmıyoruz ve susmuyoruz. Katliamları da unutmayacağız" dedi.

Polisin sıkı güvenlik tedbiri aldığı protestoda, yağmur altında bir süre oturma eylemi yapan grup, sessizce dağıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı