Didier Drogba Galatasaray'da

Didier Drogba Galatasaray'da

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli futbolcu Didier Drogba ile 1,5 yıllığına anlaştığı iddia edildi.

Sneijder ile yılın transfer bombasını patlatan Galatasaray'ın Hollandalı maestroyu bile gölgede bırakacak bir başka dünya yıldızını renklerine bağladığı iddia edildi.

İddiaya göre; Sarı kırmızılılar, Çin'in Shanghai Shehua takımında forma giyen Didier Drogba’yı 1,5 yıllığına kadrosuna dahil etti.

DIDIER DROGBA KİMDİR?

Fildişi asıllı ünlü oyuncu Didier Drogba,1978 yılında dünyaya geldi. 2011-2012 sezon sonunda Chelsea ile sözleşmesi biten Drogba, Çin Süper Ligi ekiplerinden Shanghai Shenhua takımıyla yıllığı 15 milyon dolar olmak üzere 2.5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Profesyonel futbol kariyerine 12 yaşında Fildişi Sahilleri'nın Levallois kulübü ile başlayan Drogba, ardından 21 yaşında ilk kontratına imza attı.

Aynı sezon, Fildişi Sahili Milli Futbol Takımı ile ilk uluslararası maçına çıktı ve milli takım için ilk golünü attı. 2003 yılında Marsilya ile anlaştı. Sezonu 19 gol ile gol krallığında 3. olarak tamamlayan golcü futbolcu takımını 2004 UEFA Kupası Finali'ne taşıdı.

2006-07 sezonunda attığı 18 gol ile Premier League'de gol kralı olma başarısını gösterdi. Ayrıca Drogba 2006-07 sezonunda Afrika'da Yılın Futbolcusu ödülününde sahibi olmuştur.