DHMİ'ye İktidar neden Atama Yapmıyor ?

DHMİ'ye İktidar neden Atama Yapmıyor ?

Yönetim Kurulu'na 7 yıldır atama yapılmaması nedeniyle yapılamadı.

DHMİ’YE ATAMA YAPILAMADIĞINDAN, KİT ALT KOMİSYONU TOPLANAMADI

DHMİ'nn hesaplarını denetlemek içn bugün toplanması gereken KİT Alt Komisyonu, söz konusu şirketin, Yönetim Kurulu'na 7 yıldır atama yapılmaması nedeniyle yapılamadı.
 
CHP’Lİ ÜYE  ERDOĞDU: “BAŞBAKAN BÜROKRASİNİN BAŞINDAKİ OLİGARKTIR”
 
ANKARA Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) bugün yapılması gereken 2011 yılına ait hesaplarının görüşüleceği TBMM KİT Alt Komisyon Toplantısı, Yönetim Kurulu’nun boş olan 2 üyeliğine atama yapılmaması nedeniyle gerçekleştirilemedi. Toplantının yapılmamasına tepki gösteren komisyonun CHP’li üyesi Aykut Erdoğdu, Başbakanın sürekli bürokratik oligarşiden şikâyet ettiğini belirterek, “Başbakan, bürokrasinin başındaki oligarktır” dedi.
 
Birçok KİT Komisyonu toplantısının, şirketlerin yönetim kurulu toplantısını yapmadığı için iptal edildiğini kaydeden Erdoğdu, “Bu durum yürütmenin, yani Başbakanın yasamayı ciddiye almamasıdır. Bu sadece CHP’nin değil, diğer partilerle TBMM’nin küçük düşürülmesidir. Bürokratik oligarşiden şikayet eden Başbakan, bürokrasinin başındaki oligarktır” diye konuştu.
 
Erdoğdu, DHMİ’nin 3’üncü hava limanı ihalesinin 1 Mayıs’ta yapılacağına da işaret ederek, bu son derece önemli ihaleyle ilgili çok önemli çekinceleri olduğunu, bu toplantıda bu ihale öncesi ve sonrasıyla ilgili kaygıları ortaya koyacaklarını, ek bilgi ve belge talep edeceklerini söyledi. Erdoğdu, “Bu açıdan toplantı bizim için son derece önemliydi. Toplantının yapılamamış olması bu yönüyle bizi çok rahatsız etti. Burada söz konusu olan milyonlarca insanın uçuş güvenliği” dedi. 
 
DHMİ’nin Kuruluş Ana Statüsü gereği, Yönetim Kurulu’nun ayda en az iki kez ve salt çoğunlukla toplanması gerektiğine belirterek, “Ancak Yönetim Kurulu’nun iki üyeliği boş. Üyeliklerden birine 25 Temmuz 2006, diğerine de 9 Nisan 2011 tarihinden bu yana atama yapılmadı. Üyeliklerden biri 7 yıldır boş. İktidar buraya atayacak adam bulamıyor mu” diye sordu.
 
DHMİ’nin 2011 yılı hesaplarını denetleyecek olan KİT Alt Komisyonu, 6’sı AKP, 2’si CHP, 1’i de MHP’den olmak üzere toplam 9 üyeden oluşuyor. Komisyon toplantısı, “atama yapılıncaya kadar” belirsiz bir tarihe ertelendi.