DHA BUNU NEDEN YAPTI AÇIKLASIN!!!

DHA BUNU NEDEN YAPTI AÇIKLASIN!!!

DHA bir hata mı yaptı yoksa Kasıtlı bir haber mi yaptı?

DHA'NIN YALANINA NASIL KANDIK 
Bu gün öğlenden sonra DHA’nın yayınladığı haberde, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz YILDIRIM’ın, Boluspor ile yapılacak olan hazırlık maçında 5. Asliye Hukuk mahkemesinin kararına istinaden stadyumdan çıkarıldığı yazıldı. Haber merkezimize de Acil koduyla gelen bu haberi, üyesi olduğumuz DHA’nın yanlış yapmayacağını düşünerek yayınladık. Bu haberi bizim gazetemizde yayınlayan arkadaşlarımız, haber Acil kodlu geldiğinden gazetemizin spor editörlerine danışma ihtiyacı hissetmeden ve eğer böyle bir durum varsa Fenerbahçe taraftarının hemen haberdar olup gerekeni yapması niyetiyle haberi yayınlamışlardır. Daha sonra haberin yanlış olduğunu öğrendik ve hemen akabinde bir düzeltme ve özür yazısı yayınladık.
DHA DÜZELTME VE ÖZÜR YERİNE NEDEN BUNU YAPTI ?
Yukarıdaki paragrafta sürecin bizim açımızdan nasıl geliştiğini ve nasıl bir niyetle bu haberin yapıldığını anlatmaya çalıştık. Çünkü habercilik konusunda oldukça şeffaf ve dürüst çalışan bir ekibe sahibiz. Hesap veremeyeceğimiz hiçbir şeyimiz yok.
DHA’ da yaptığı bu haberin altına bir süre sonra düzeltme yazısı yazdı ancak biz DHA’ dan daha fazlasını beklemekteyiz. Bu haberi Kim ve Neden yaptı? Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yurt içinde ve yurt dışında uğraştığı bu kadar tezgah, manipülasyon ve yalan haber zaten varken DHA neden böyle bir habere imza atıp bizim gibi üyesi olan Gazeteleri de yanılttı? Bu haber bilinçli mi yapıldı bilinçsiz mi? Bütün bu soruların cevabını DHA’ dan bekliyoruz. Bu haberden rahatsız olan herkesi de DHA’ ya bu soruları sormaya davet ediyoruz.
DHA’ nın basitçe okurlarından ve bizim gibi abonelerinden özür dilemesi yeterliyken daha gereksiz, çetrefilli ve herkesi aptal yerine koyan bir iş yaptı. Bizden kaçtı mı? Tabii ki kaçmadı. Olayı okurlarımızla da yardımlaşarak belgeleri ile ortaya koyuyoruz.

DHA ilk olarak haberi şu şekilde duyurdu;
DHA'nın ajanslara geçtiği haber medyada şu şekilde yer buldu kendine; 
Bir süre sonra baktık ki haberin yanlış olduğunu anlayan bazı haber siteleri haberi direkt kaldırmışlar. Ancak DHA haberi kaldırmak yerine şöyle bir kurnazlık yapmış; DHA'nın Twitter adresine girdiğinizde haber ilk olarak "AZİZ YILDIRIMA BÜYÜK ŞOK" olarak girilmiş ve haberin linkine tıkladığınızda "Düzce Stadına giren Aziz Yıldırım 5. Asliye Hukuk Mahkemesinin Aldığı görevden uzaklaştırma kararı nedeniyle Statdan çıkartıldı" yazıyordu. Web Sitelerinde SEO sistemi kullanan DHA'nın sayfa isimleri ele veriyor haberi zaten. DHA bir süre sonra haberin yanlış olduğunu ve gelen tepkileri de düşünerek hiç bir özür ya da düzeltme yazısı yazmadan haberin başlığını ve içeriğini değiştirip "Aziz Yıldırım Düzcedeki hazırlık Maçında Mahkeme kararıyla karşılaştı" şekline dönüştürdü. Bunu çok basit bir aramayla hemen anlayabilirsiniz. Hemen Google'a girin ve arama kısmına "Aziz Yıldırıma Büyük Şok DHA" yazıp aratın. Şu görüntüyle karşılaşacaksınız; 

Yeşil olan yazı kısmına baktığınızda da DHA'nın haber başlığını                   
görebilirsiniz. Ancak asıl mesele bundan sonra başlıyor. Google'da bulduğunuz bu sayfaya tıkladığınızda tarayıcınız sizi ilk önce bu başlığa götürür gibi yapı yönlendirme yapılmasından dolayı yeni hazırlanan habere götürüyor.
DHA'YA SORUYORUZ ?

Şimdi tekrar soruyoruz DHA'ya; Bunu neden yaptınız? Neden biz ve bizim gibi gazetecileri okurlarıyla karşı karşıya getirdiniz? Bu haberi yapan kişilerin amacı neydi? Neden bu haberi saklamak yerine okurlarınızdan ve abonelerinizden özür dilemediniz?