DEVLETİN HURDASINI HURDACIYA SATTILAR

DEVLETİN HURDASINI HURDACIYA SATTILAR

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'ndeki Karayolları 17'nci Bölge Şefliği'ne ait depodan 8 ton ağırlığındaki eski bariyer ve demirleri çalıp hurdacıya sattılar.

Karayolları görevlileri TEM otoyolu kenarında bulunan ve hurdaya ayrılmış eski bariyer ve demirlerin bulunduğu depodaki eksilmeyi farkedince, durum polise bildirildi. Yapılan araştırma sonunda yaklaşık 8 ton ağırlığındaki hurdaların bir süre önce bir TIR'a yüklendiği anlaşıldı.

HURDACI

Mobese ve TEM turnikelerindeki kamera kayıtlarının incelemesi sonucu hurdaların yüklendiği anlaşılan TIR belirlendi. Ekipler, Z.A.'ya ait olduğu anlaşılan TIR'da H.I ve F.I. adlı iki kardeşin şoför olarak çalıştığını, bu kardeşlerin sahibinden habersiz olarak gelip hurdaları yüklediklerini, bunları daha sonra İstanbul Ümraniye'de bir hurdacıya 5 bin 500 TL'ye sattıklarını tesbit etti.

POLİS GERİ GETİRDİ

İstanbul'a giden polis 2 kişiyi gözaltına alırken, malzemeleri de hurdacıdan alarak Sakarya'daki depoya geri getiridi. Olayla ilgili olarak idari ve adli soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı