Devlet Tiyatroları tarih Oluyor !

Devlet Tiyatroları tarih Oluyor !

Leyla Gencer Sahnesin'i devretme oyunları

YAKINDA ASPENDOS'DA GÖSTERİLERE KAPATILIR

 

AKP iktidarı, son zamanlarda Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Bale’nin ve özel belediye tiyatrolarının sahnelerini birer birer kapatma yolunda önemli adımlar attı.


Daha önce Muhsin Ertuğrul sahnesini yıkıp yerine içinde tiyatro sahnesinin de yer alacağı bir kompleks kurulacağını açıklayarak, bu tarihi binayı yerle bir etti. Ardından Emek sinemasına el attı. Daha önce Ankara’da Şinasi ve Akün sahnelerinin satılacağını duyurdu. Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin akıbeti meçhul. Neredeyse iki yıldır kapalı duran bina, açılacağa da benzemiyor.


Bunlara yepyeni bir haber daha eklendi: TC Kültür Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi’nin çocuk müzikalleri sahnelediği bina, Ankara İl Özel İdaresi’nden alınarak Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’ne verilecek. Leyla Gencer Sahnesi, içinde 740 kişilik salonu, fuayesi ile birlikte Ankara’nın en büyük salonlarından biri. Bu sahne, düzenli olarak her hafta çocuk müzikallerine mekan sağladığı gibi, opera ve bale sanatçılarının sahne eğitimi için de kullanılıyor.


Sahneyle ilgili son kararı TBMM verecek ve bunun da nasıl bir karar olduğunu sorgulamak veya merak etmek bile gereksiz.

Bu kafayla ve bu gidişle, çok yakında Antalya’nın gözbebeği olan ve konserleriyle tüm dünyaya adını duyuran Aspendos’un da pek yakında gösterilere kapatılacağını tahmin etmek hiç de zor olmasa gerek.