Devlet Nermin Şen'i de Eski Kocadan Koruyamadı

Devlet Nermin Şen'i de Eski Kocadan Koruyamadı

ESKİ EŞ KURBANI NERMİN'E SON GÖREV

ESKİ EŞ KURBANI NERMİN'E SON GÖREV
 
Yavuz KUŞEDİMİR/SİVASLI

 UŞAK'ın Sivaslı ilçesinde, devlet korumasında olmasına rağmen 15 yıl önce boşandığı eşi Muslu Özel (56) tarafından çalıştığı PTT Şubesi'nde bıçaklanarak öldürülen Nermin Şen (48) gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
 
Sivaslı PTT Şubesi'nde temizlik görevlisi olan 4 çocuk annesi Nermin Şen, dün saat 08.00 sıralarında Atatürk Mahallesi, Olgun Sokak'taki işyerinde 15 yıl önce boşandığı eşi işsiz Muslu Özel'in bıçaklı saldırısına uğradı. Bir süre direndiği Özel'in bıçak darbeleri ile yere yığılan Şen olay yerinde yaşamını yitirirken, koşarak dışarı çıkan şüpheli beyaz bir otomobile binerek kaçtı. Polis, Nermin Şen'i tehdit suçundan 10 gün yattığı cezaevinden iki hafta önce tahliye olduğu belirlenen Muslu Özel'in, eski kayınpederi Hasan Şen ve ailenin gelini Hasibe Şen'i de öldüreceğini söylediği öne sürüldü.
 
Muslu Özel'in yakalanması için çalışmalar sürerken, yakınları tarafından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan dün gece alınan Nermin Şen'in cenazesi baba ocağının bulunduğu Sivaslı İlçesi, Selçikler Beldesi'ne getirildi. Bu sabah evinin önünde helallik alınmasının ardından Fevzi Çakmak Camisi'ne götürülen cenaze, öğle vakti beklenmeden kılınan namazın ardından belde mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Şen'in yakınları ve belde halkı gözyaşlarını tutamadı.
 
'DEVLET ÇOCUĞUMU NEDEN KORUYAMADI'
 
Kızının toprağa verilmesini uzaktan izleyen anne Münire Şen'in, "Kara topraklara mı girecektin kuzum. Bu nasıl bir devlet, çocuğumu neden koruyamadı" diye feryat edip, Muslu Özel'e lanet yağdırması yürekleri dağladı.
 
"SAHİP ÇIKMADILAR, CENAZESİNE GELİYORLAR"
 
Yenge Hasibe Şen ise, "abla" diye hitap ettiği Nermin Şen'i koruyamayan devlet görevlilerinin, cenaze işlemleri için gelmelerine tepki gösterdi. Hasibe Şen, Nermin Şen'in 5 ay önce savcılığa başvurup koruma talebinde bulunduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:
 
"Koruma istemek için gittiği adliyeden tehdit edildiği için dışarı çıkamadı. Kendisini almam için beni aradı. Ablam, adliye ve PTT'den dışarı çıkamazdı. Sürekli tehdit ediliyordu. Resmi kurumlar, koruma altına almasına ve haberleri olmasına rağmen neden PTT'ye bir görevli koymadı. Bunun hesabını nasıl verecekler? Bir gün önce kendisiyle telefonda görüşmüştüm, bugün ise cenazesini yıkadım. Sağlığında sahip çıkmayan savcılar, morga gelip 'Gerekeni yaptık' dediler."
 
Nermin Şen'in kardeşi Sadık Şen ise acılarının büyük olduğunu belirtip, "Başka kadınlar ölmesin" diyebildi.