DEVLET MEMURUNA BAKIN NASIL ÖDÜL VERDİ

DEVLET MEMURUNA BAKIN NASIL ÖDÜL VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyanın dilinden düşmeyen sarayında Osmanlı kıyafetli askerler ile konuk devlet başkanlarına gösteri yapmasının ardından devletin diğer kurumlarıda yeni adetler icad etmeye başladı

Üsküdar'da, kuru sıkı tabanca ile bir banka şubesini soyduktan sonra pazar kurulu bir sokağa kaçan soyguncuyu, vatandaşlar ve zabıta ekipleri yakaladı.

KESE ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Soyguncuyu yakalayan zabıta memuru Yağız Köse, AKP'li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından 1 kese altın ile ödüllendirildi. Osmanlı padişahlarının çalışanlarını ödüllendirme yönteminin  cumhuriyet geleneği haline getirilme çabalarından biri daha gerçekleşmiş oldu. Siyasi çevrelerde yeni cumhurbaşkanı seçildiğinde saray kapısında "ulufe" dağıtılacak mı" yorumları yapılmaya başlandı bile.

R KESE ALTINI NASIL HAK ETTİ?

Saat 15.00 sıralarında Ahmediye Mahallesi Fahri Atabey Caddesi'nde bulunan bir banka şubesine gelen soyguncu, elindeki kuru sıkı tabanca ile güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Kasadaki 11 bin 200 lirayı poşete dolduran şahıs, bankadan çıkarak pazarın kurulu bir sokağa doğru kaçtı. Pazara giren soyguncuyu gören vatandaşlar ve zabıta ekipleri, şahsı yere yatırarak etkisiz hale getirdi. Polise teslim edilen soyguncu, gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

OSMANLI GRAVÜRÜ ÖNÜNDE 1 KESE ALTIN

Soyguncuyu yakalayan zabıta memuru Yağız Köse, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından 1 kese altın ile ödüllendirildi. Köse o anları şöyle anlattı:

"Belinde iki tane silahla kaçıyordu. Elinde de poşet vardı. İçinde 11bin 200 lira para varmış. Hemen yakalayıp yere yatırdık. Kelepçeledikten sonra polise teslim ettik."

 

Kaynak:Haber Kaynağı