Devlet Korumasında Çocuk Tecavüzüne Bakan Doğrulaması

Devlet Korumasında Çocuk Tecavüzüne Bakan Doğrulaması

DEVLET KORUMASINDA ÇOCUKLARA TECAVÜZ SKANDALI
 
Taksim'deki bir çocuk rehabilitasyon merkezinde çocukların cinsel istismara uğradığı yönündeki haberler üzerine bakanlıktan yazılı, Bakan Fatma Şahin'den de tweetli açıklama geldi.
 
TAKSİM'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kapatılan çocuk rehabilitasyon merkezinde çocukların cinsel istismara uğradığı yönündeki haberler üzerine bakanlıktan yazılı açıklama yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise konuyla ilgili twitter hesabından açıklamada bulundu. Bakan Şahin, twitter'daki açıklamasında, "Korumamız altındaki çocuklarımıza yönelik suistimal konularında çok hassas davranıyoruz. Bu konuyu da mahkeme safahatında sonuna dek takip edip, suçluların en ağır cezalarını almalarını sağlayacağız" dedi.

KORUYAMADIK AMA YARGILAYACAĞIZ
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
 
"İstanbul, Taksim’deki Bakanlığımıza ait olup kapatılan çocuk rehabilitasyon merkezine ilişkin 9.10.2013 tarihli internet gazetelerinde yer alan habere ilişkin aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
 
1- Habere konu iddialara ilişkin ilk çalışma Bakanlık tarafından gerçekleştirilmiş, ilgili kolluk birimleri ve idari merciler harekete geçirilmiş, adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuş ve gereğinin yapılması istenmiştir.
 
2- Habere konu olan kuruluş haberin başlığında verildiği gibi bir çocuk bakımevi değil cinsel istismara uğrayan çocukların kolluk birimlerince getirildiği ve çocuk hakkında sunulacak hizmet modelinin belirleninceye kadar çocukların kısa süreli barındırıldığı bakım sosyal rehabilitasyon merkezidir. Yurt, yuva veya bakımevi değildir. Nitekim bu kuruluş Bakanlığımızca kapatılmış ve bina sosyal hizmet merkezine dönüştürülmüştür.
 
3- Kuruluş yöneticileri görevlendirilen müfettişin teklifi sonucu görevden uzaklaştırılmış, hizmet alımı personelinin kuruluşla ilişiği kesilmiştir.
 
4- Bu konudaki idari soruşturmaya Bakanlık müfettişlerince devam edilmektedir. Soruşturma sonucu ihtiyaç duyulması halinde alınanlara ilave tedbirler ayrıca alınacaktır. Bu konuda en ufak bir tereddüde mahal yoktur.
 
5- Bakanlığımız her zaman çocuğun üstün yararını düşünmektedir. Çocuklarımızın ihmal ve istismarına yönelik en küçük ihbar ve ihtimali dahi titizlikle değerlendirmekte ve gereğini yapmaktadır.
 
Kamuoyuna saygı ile duyrulur." 
 
TWİTTER'DEN AÇIKLAMA
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise twitter hesabından konuya ilişkin 5 parça halinde yayınladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
"Taksim'deki Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezine mahkemelerce teslim edilen çocukların fuhuşa sürüklendiği bilgisi ulaşınca hemen müdahale ettik ve konuyu Savcılığa yansıttık. Uzun süre konu takip edildi. Aile bakanlığı olarak bu konuda sorumluluğu olabileceğini düşündüğümüz kuruluş müdür ve iki yardımcısını açığa aldık. Çocukların yerini değiştirdik. Aile bakanlığı olarak korumamız altındaki çocuklarımıza yönelik suistimal konularında çok hassas davranıyoruz. Bu konuyu da mahkeme safahatında sonuna dek takip edip, suçluların en ağır cezalarını almalarını sağlayacağız."