DEVLET HASTANESİNDE HEMŞİRE SKANDALI

DEVLET HASTANESİNDE HEMŞİRE SKANDALI

Hasta Hakları Yönetmeliği ve tüm insanı kural ve aidiyetlere aykırı bu duruma sağlık bakanlığının acilen el atmasını bekliyorum

Bir hemşirenin sosyal medya paylaşımlarında hastaların fotoğrafını paylaştığını ve bunun Hasta Hakları Yönetmeliği ve tüm insanı kural ve aidiyetlere aykırı olduğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sağlık Bakanı'na çağrıda bulunarak bu kişi hakkında idari işlem yapılmasını istedi.
Yarkadaş, hemşirenin paylaşımlarından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli E.G. olduğunun anlaşıldığını söyledi:

'SAĞLIK BAKANI’NA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM’

Sosyal medyada yer alan sözkonusu fotoğraları da açıklamasına ekleyen Barış Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:

ÖLÜM DÖŞEĞİNDE Kİ HASTALAR

"Skandal olayla ilgili birçok şikayet geldi. Tıp etiği ve hasta haklarından haberi olmayan bir hemşire ölüm döşeğindeki hastalarla edep ve etik dışı paylaşımlarda bulunmuş. Hastaların fotoğrafını teşhir edip onlarla alay etmiş.

Hasta Hakları Yönetmeliği ve tüm insanı kural ve aidiyetlere aykırı bu duruma sağlık bakanlığının acilen el atmasını bekliyorum.

Bu kişinin gelen tepkilerden dolayı sosyal medya hesabını kapattığını da öğrendik. Buradan Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’a çağrıda bulunuyor ve bu kendini bilmez hakkında gerekli idari işlemin yapılmasını milletimiz adına talep ediyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı