Devlet Hastanesinde 7 kız öğrenciye taciz

Devlet Hastanesinde 7 kız öğrenciye taciz

Denizli Devlet Hastanesinde stajyer olarak çalışan 7 kız öğrenciye anestezi teknisyeni tarafından taciz yapıldığı iddiası ile dava açıldı

Devlet hastanesinde çalışan anestezi teknikeri hakkında, staja gelen 7 öğrenciye cinsel içerikli sözler söylediği iddiasıyla 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

KIZLAR AİLELERİNE ANLATINCA

Sözlü tacizin Denizli Devlet Hastanesi’nde geçen yılın yaz aylarında olduğu öne sürüldü. Sözlü taciz olayı, Sağlık Meslek Lisesi’nin 7 kız öğrencisinin ailelerine ve okul yönetimine olanları anlatması üzerine ortaya çıktı. Şikayet üzerine Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı.

KABUL ETMEDİ

Polis tarafından gözaltına alınıp ifadesi alınan H.H.B., cinsel taciz suçlamalarını kabul etmedi. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen H.H.B.. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, anestezi teknikeri H.H.B.’nin 2016 yılında Denizli Devlet Hastanesi’ne staja gelen 18 ve 19 yaşındakiB.N.A., H.S., İ.Ö., K.E., S.A., R.G., ve Ö.Y. adlı kız öğrencilere cinsel içerikli sözler söyleyerek tacizde bulunduğu iddia edildi.

BAŞKA GÖREVE GÖNDERİLDİ

Soruşturmanın ardından Sarayköy Devlet Hastanesi’ne atanan H.H.B.’nin ameliyathanede staj yapan kız öğrenci Ö.Y.’ye "Çok güzel kızsın, vücudun çok güzel" dediği, başka bir kız öğrenci olan K.E.’ye sünnet olan çocuğun elini tutuğu sırada "Hemşire hanım ben de sünnet olmak istiyorum, benim de elimden tutar mısın" dediği, ameliyathane gömleği giyen aynı öğrenciye, "Altında hiçbir şey yok gibi, çıplak gibi duruyorsun" dediği, başka bir kız öğrenci olan R.G.’ye ameliyathanede "Vücudun çok güzel, neden erkek arkadaşın yok?", başka bir gün ise, "Üniversitede erkek arkadaşı ile beraber aynı evde kalabileceğini, hamile kalmadığı sürece cinsel ilişkiye girmenin bir sakıncası olmadığını, bir kızın bir erkekle öpüşmesinin, sarılmasının normal şeyler olduğunu" ve buna benzer şeyler söylediği ifade edildi.

DAVA AÇILDI

H.H.B. hakkında 7 kız öğrenciye cinsel taciz suçlamasıyla 3 aydan 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Denizli 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

İlgili Haberler