DEVLET BAŞBAĞLAR'I NEDEN ÖRTÜYOR?

DEVLET BAŞBAĞLAR'I NEDEN ÖRTÜYOR?

Fatih Camii'nde Başbağlar Anması

Erzincan Başbağlar'da 33 kişinin hayatını kaybettiği, terör saldırısının 21'inci yıldönümünde Fatih Camii'nde anma programı düzenlendi.

Kemaliye Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği tarafından anma etkinliğinde öğle namazının ardından mevlit okutuldu. Daha sonra ise hayatını kaybedenler için dualar edildi.

“Başbağlar Katliamı" ile ilgili fotoğrafların sergilendiği cami avlusunda basın açıklaması da yapıldı. Açıklama dernek başkanı Mehmet Ali Dikkaya tarafından okundu.

Dikkaya, "Bir köy, bir tarih, sosyal tesisler, araçlar evler, hayvanlar geleceğimiz hep birlikte yakıldı. Yok edilmek istendi" dedi.

Olaydan sonra geçen 21 yıla rağmen cevabını bulamadıkları soruların bulunduğunu belirten Dikkaya, "İlgililere sormak istiyoruz ve artık bu soruların cevaplarını da almak istiyoruz" diye konuştu.

“CENAZELERE NEDEN OTOPSİ YAPILMADI"

Dikkaya, cevap bulmayan soruları ve yaşanan sıkıntıları maddeler halinde sıraladı. Mehmet Ali Dikkaya, cenazelere neden otopsi yapılmadığını, ele geçirilen 600 kovanın neden balistik incelemesinin yapılmadığını sordu.

“İSTİHBARATIN DİKKATİNİ ÇEKMEDİ Mİ?"

Yanan evlerin niçin dozerle yıkıldığını da merak ettiklerini belirten Dikkaya, “Yangınlara neden hiç müdahale edilmedi" diyerek sordu. Ayrıca yaşanan olay öncesi istihbarat çalışmalarının yapılıp yapılmadığını da merak ettiklerini dile getiren Dikkaya, “Katliam öncesi bölgedeki hareketlilik istihbaratın dikkatini çekmedi mi? Çektiyse neden bildirilmedi bildirildiyse neden katliam önlenmedi" ifadesini kullandı.

“HUKUK SKANDALI DEĞİL Mİ?"

“İtirafçı sanıkların mahkemeye getirilmemesinin sebebi neydi" diyen Dikkaya, "Mahkemenin bu kadar eksikliklere rağmen, dosyayı kapatması ve Yargıtay'ın bu kararı onaması hukuk skandalı değil midir?" dedi.

“SİVAS VE BAŞBAĞLAR'IN İNCELENİYOR OLMASI UMUT VERİCİ"

Soruları daha fazla arttırabileceklerini de söyleyen Mehmet Ali Dikkaya, devletin ihmal ve ilgisizliğinin acıya arttırdığını ifade etti.

"Köyü ve köylüsü kaderine terk edilmiştir" diyen Dikkaya, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nda Sivas ve Başbağlar'ın incelenmesinin umut verici olduğunu da belirtti. Dernek Başkanı Dikkaya, “Bizlerin beklentisi, entelektüellerin, yazarların, profesörlerin, konuyla ilgilenenlerin, katliamı her yönüyle irdelemesi kamuoyunu ve bizleri aydınlatmasıdır. 21 yıl sonra da olsa 1993 faili meçhuller yılının bir çok olayların yeniden incelenmeye başlaması, ayrıca Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nda Sivas ve Başbağlar'ın inceleniyor olması bizlere umut vermiştir. Bu umudumuzu yitirmek istemiyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı