DEVLET BAHÇELİ'DEN 'TÜRK KADINI' MESAJI

DEVLET BAHÇELİ'DEN 'TÜRK KADINI' MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk kadınının geldiği seviye gurur verici ancak yeterli değil" değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yaptığı paylaşımda, "Seçimler her zaman iradenin tezahürü olup isabetli midir?" diye sorarak, tecrübelerin bu soruya verilecek çok bariz bir cevabın bulunmadığını gösterdiğini kaydetti.

"Doğumdan ölüme kadar seçim yaparız. Seçimlerimiz hayat tercihimizin alametidir. Ne isek onu seçer, onu sever, onunla seviniriz" ifadesini kullanan Bahçeli, bilgiye dayanmayan yorumların afaki, gerçekçi tespit ve ihtiyaca dayanmayan seçimlerin ise acul ve abartılı sonuçlar doğurduğuna dikkat çekti.

Bahçeli, "Hayat boyu doğru veya yanlış seçimlerin ya semeresini toplar ya da ceremesini çekeriz. Bu nedenle her seçim, akıl süzgecinden geçirilmelidir. Yalnızca aklın yetmeyeceği zamanlar da olacaktır. O zaman seçimlerimizi gönül terazisinde tartmalı, vicdan eleğinden geçirmeliyiz. Geleceğimizin şifreleri seçimlerimizin ruhunda gizlidir. Duygusal ve öfkeyle yapılacak seçim, taşkınlığa, temelsizliğe ve kayba yol açacaktır" değerlendirmesini yaptı.

MHP lideri, her insanın, "kendi hikayesini seçen, yazan ve başrol oynayan" olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'GURUR VERİCİ ANCAK YETERLİ DEĞİL'

"Başkalarına figüranlık yapanların, acentelik edenlerin sonu ise hüsrandır. Korku ve dehşet objesine teslim olanlar, ellerine tutuşturulan senaryolara aktörlük yapanlar sahici olmadığı gibi kalıcı da değildir. Zulüm, baskı, cehalet, hurafe ve yalan üzerine bina edilmiş bir hayatın ne ahlaken, ne vicdanen, ne de esasen ayakta kalma şansı yoktur. Tarih boyunca sahtelik gerçeğe hakimiyet kuramamıştır. Kopya aslına diş geçirememiştir. Bayat numaralar, taze ümitlere üstünlük kuramamıştır. Su her zaman yatağında akmış, menziline varmıştır. Bulanmadan durulmak, çalkalanmadan sakinleşmek hiç görülmemiştir."

Öte yandan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla da kadınların hayatın aktif bir yüzü olduğunu belirten Bahçeli, Türk kadının geldiği seviyenin gurur verici ancak yeterli olmadığını ifade etti.

Bahçeli, kadınların seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 81. yıl dönümünün hayırlı olmasını temenni etti.

Kaynak:Haber Kaynağı