DEVLET BAHÇELİ'DEN ŞOK EDEN "ERKEN SEÇİM" AÇIKLAMASI

DEVLET BAHÇELİ'DEN ŞOK EDEN "ERKEN SEÇİM" AÇIKLAMASI

AKP'nin iktidar olduğu seçimler öncesinde erken seçime gidilmesinde büyük bir payı olan MHP lideri Devlet Bahçeli yine erken seçim dedi

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli,, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığınca düzenlenen genişletilmiş il divan toplantısına katıldı.

ERKEN SEÇİMDEN KORKMUYORUZ

MHP Lideri Bahçeli Kırıkkale’ de “Erken seçimden korkmuyoruz. Heran seçim olacakmış gibi Kırıkaleden bugün startı veriyoruz” dedi. Bazıinternet sitelerinde Bahçeli'nin Erdoğan ile anlaştığı iddiaları ileri sürülmüştü.

BASINI DIŞARI ÇIKARTTIRDI

Partililer tarafından kent girişinde karşılanan MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ, konvoy eşliğinde toplantının düzenlendiği salona geldi. Bahçeli burada basın mensuplarının dışarı çıkarılmasının ardından partililere seslendi. 

KIRŞEHİR'E GEÇTİ

Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Bahçeli, partisinin Kırşehir’de düzenleyeceği toplantıya katılmak üzere kentten ayrıldı.

"ÇÖZÜM İÇİN AKP- HDP KOALİSYONUNU NEDEN İSTEMİYORLAR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm sürecinin Türkiye'yi nereye götüreceğinin anlatılmadığını belirttiği konuşmasında, "Nedir bu çözüm süreci? Analar ağlamasın istiyorsunuz, ama öbür taraftan terörü güçlendirmek suretiyle, ömür boyu analar ağlayabilecek bir teröre alet oluyorsunuz" dedi.

Akil insanlar heyeti üyelerinin, neden Ak Parti - HDP koalisyonun kurulması için harekete geçmediğini soran Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu 63’ler. Sinemalarda halkın beğenisi kazanmış şöhret olmuş insanlar, aydın geçinen zavallılar, işadamları, çözümü anlatmak için Anadolu'yu 9’a bölerek dolaşanlar, şimdi çözüm için AKP-HDP koalisyonunu niye istemiyorlar? Nerde bu Sanayi Ticaret Odası'nın başkanı? Nerde bu Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi başkan?, Nerde bu artist ve sanatçılar, nerde bu işadamları, nerede bu değişik üniversitelerde seslenen, TRT’de baykuş gibi çöreklenerek gece gündüz siyaset anlatanlar. Niye sesiniz çıkmıyor. Niye koalisyon kurmak için adım atmıyorsunuz. Bu milleti kandırdığınızı, milleti nereye götürdüğünüzü niye anlatmıyorsunuz."

"NE KADAR PKK'LI VARSA GÜVENLİK KUVVETLERİNE BİRER KOL DİZİLECEK"

Devlet Bahçeli, koalisyon ortağı olmalarının koşullarını anlatırken de "PKK denilen terör örgütü kendisini lav edecek. Çözüm süreci denen ihanet ortadan kaldırılacak. Bugüne kadar HDP ve meşrulaştırılmış siyasi partiler siyaset dışında bırakılacak. Dağda, ovada ne kadar PKK’lı varsa gelecek, Türkiye’nin güvenlik kuvvetlerine birer kol dizilecek, silahını teslim edecek, Türk milletinin envanterine kayıt olacak" dedi.

Yolsuzluklardan hesap sorulması gerektiğini de vurgulayan Bahçeli, "Onların hepsini merdaneli çamaşır makinesinin içine sokacağız" dedi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal'ın de yargılanmaları gerektiğini ileri sürerek, koalisyona girme koşullarını anlatmayı şöyle sürdürdü:

"Anayasanın ilk dört maddesi, milli devlet, üniter yapı, toprak bütünlüğü ve dilimiz Türkçe devletin resmi dili kalmak kaydıyla, bireysel haklarda her türlü genişlemeyi sağlayacak bir anlayışa, Türkiye’yi bu şartları götürebiliyorsanız, hanginiz kabul ediyorsanız Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerine de sayın bu şartları, kabul ediyorsanız Milliyetçi Hareket Partisi elini değil gövdesini koyar bu olaya."

"ERKEN SEÇİMDEN KORKMUYORUZ"

Devlet Bahçeli, siyasi iktidarın belirleyicisinin iç ve dış odaklar olmaması gerektiğinin altını çizerken, "Eğer ki Türkiye bir kaosa, bir krize, bir kargaşaya, bir iç çatışmaya sürüklenecekse, millet iradesine koşa koşa gitmek hepsinden daha hayırlısıdır. Onun için erken seçimden korkmuyoruz. Kırıkkale olarak seçime her şart altında hazır olabilecek her türlü çalışmayı bugün buradan başlatıyoruz. Türkiye seçime gidip başka sıkıntılara düşeceği yerde, buyurun koalisyon kurabiliyorsanız kurun. Biz ana muhalefet olarak görevimize devam edeceğimizi söyledik" dedi.

kaynak dha

Kaynak:Haber Kaynağı