DEVLET BAHÇELİ'DEN "ÇİNLİ DÖVME" OLAYINA TUHAF YANIT

DEVLET BAHÇELİ'DEN "ÇİNLİ DÖVME" OLAYINA TUHAF YANIT

Çin Özerk Bölgesi Şincan'da yaşayan Uygur Türkleri üzerinde sürdürdüğü baskı nedeni ile yapılan gösteriler Çin ve Türkiye arasında gerilime neden olmuştu,

Çin Hükümeti Türkiye'de bulunan ya da ziyarete gelen Çinlileri uyarmış, tek başlarına gezmemeleri, gösterilerden fotoğraf çekmemelerini istemişti. Öte yandan Ülkü ocakları mensuplarının İstanbul'da gerçekleştirdikleri bir protesto gösterisi ardından kalabalık içerisinden bazı kişilerin "Çinliler Topkapı sarayına giriyor" diyerek bağırması üzerine, kalabalığın bir kısmı Topkapı Sarayı'na giderek Çinli Sandıkları "Koreli" turistleri tekme tokat dövmüşlerdi.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Güney Koreli Turistlerin Karakola gidip şikayetçi olmaları ile sonuçlanan olayın ardından sosyal medya ayaklanmış ve bir hayli tepki almıştı. Yabancı medyada bile yer alan haberin ardından Ahmet Hakan Devlet Bahçeli'ye konunun ayrıntılarını sordu.

İŞTE AHMET HAKAN DEVLET BAHÇELİ RÖPORTAJINDA O BÖLÜM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.

Koreli ile Çinliyi nasıl ayırt edeceksin

ÇİN'in Uygur Türklerine baskısı ülkücüler tarafından protesto ediliyor.

DEVLET BAHÇELİ: Bizim ülkücü gençliğimiz Çin'deki zulme karşı hassastır. Demokratik haklarını kullanabilmeleri gerekir. Bu sorunu kamuoyuna mal etmek, uluslararası arenaya doğru yönlendirmek açısından bu eylemler faydalıdır.

Ama Çin lokantalarına saldırılar oldu. Bunlar çok eleştirildi?

DEVLET BAHÇELİ: Bu tür eylemleri başka amaçlara taşıyan provokasyon olayları çok yaygındır. Televizyonlarda anlattım: Bozkurt işareti ile Heavy Metal işareti birbirine çok benziyor. Küçük bir farklılık var arada. Lokantadaki bir kişiyle bizim ne alakamız var? Ama iki-üç insanı yönlendirip provokasyon yapmak kolay.

Çinli ile Koreliyi ayırt edememe durumu da oldu. Sultanahmet'te Çinli diye Koreli turistleri kovalayanlar oldu.

DEVLET BAHÇELİ: Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz... Baktı ki ikisi de çekik göz... Fark eder mi efendim?

Yapmasalar daha iyi olmaz mı?

DEVLET BAHÇELİ: Ama oluyor efendim. Gidiyor cama taş atıyor, başka şey yapıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı