DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA FEZLEKE

DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA FEZLEKE

.

 Bahçeli Hakkında Hazırlanan Fezleke Meclis'te 

MHP lideri Bahçeli'nin Bursa'da yaptığı konuşmayla ilgili gelen şikayet üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı fezleke hazırladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında Bursa'da yaptığı konuşmadan dolayı hazırlanan fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına gönderildi.


ŞİKAYET GEREKÇESİ 'SLOGAN'


Adana Cumhuriyet Başsavcılığına 27 Mart 2013 tarihinde dilekçe ile başvuran Taha Tanrıverdi adlı kişi, Bahçeli'nin Bursa mitinginde yaptığı konuşmada "Vur de vuralım, öl de ölelim" şeklinde sloganlarına "Onun da zamanı gelecek" ifadesini kullanması sebebiyle şikayetçi oldu.


SAVCILIK GÖRÜNTÜLERİ İNCELEDİ 


Şikayet dilekçesi, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Bunun üzerine savcılık mitinge ait görüntü ve ses kayıtlarını inceledi. "Türk Ceza Kanununun 214. maddesi 'Suç işlemeye tahrik' başlığı altında 'Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' şeklinde düzenlenen Türk Ceza Kanununun 214. maddesi birinci fıkrası 'suç işlemeye tahrik eylemini' açıkça ifade özgürlüğünün kapsamı dışına çıkarmış ifade özgürlüğünün suç işleme veya işletme aracı olarak kullanılması Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Avrupa insan Hakları Sözleşmesinin 10. maddesinde belirtilen ilkelere uygun biçimde yasaklanmıştır." denildi.


'TAHRİK EDİCİ' BULUNDU


Bahçeli'nin suç işlemeye genel tahrik suçu bakımından yeterli şüphenin doğmuş olduğu kanaatine varıldığı belirtildi. MHP Lideri Bahçeli'nin dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlanıp gönderildi. Adalet Bakanlığına gönderilen fezleke, oradan Meclis Başkanlığına sevk edildi.


OKTAY VURAL TEPKİ GÖSTERDİ 

Bu duruma tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Biz dört bakanın fezlekesini beklerken genel başkanımızın fezlekesi gelmiş. Bursa'da yaptığı konuşmadan dolayı. Bizi tehdit ediyorlar." dedi.

Kamu davasının şikayet üzerine olmayacağını vurgulayan Vural, "MHP ve genel başkanımız doğru bildiğimiz yoldan vazgeçmeyeceğiz. Firavunlarla mücadeleye devam edeceğiz." diye konuştu.