DEVİR TESLİM TÖRENİNDE DUYGU DOLU ANLAR

DEVİR TESLİM TÖRENİNDE DUYGU DOLU ANLAR

İşte Abdullah Gül’ün konuşması…

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk'teki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada eşi Hayrunnisa Gül'e ayrıca teşekkür etti.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninde yaptığı konuşmada; "Görevimi devir ederken müsterihim. Tıpkı 10- 11 yıl önce başbakanlık görevini devir etiğim gibi" dedi.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü Büyük Resepsiyon Salonu'nda yapılan devir teslim töreninde konuştu. Cumhurbaşkanlığı görevini 12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'a devretmekten büyük şeref duyduğunu kaydeden Gül, "Sayın cumhurbaşkanı, değerli hanımefendi, ekselanslar, beyefendiler, hanımefendiler, 7 yıl boyunca üstlenmiş olduğum Türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı görevini bugün cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'a devir etmekten büyük şeref duyuyorum. Bu münasebetle düzenlediğimiz devir teslim töreni benim için gerçekten büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur. Görev sürem boyunca uyum ve eş güdüm içinde çalıştığım ülkemizin yasama, yürütme ve yargı organları mensuplarına ve sivil toplumumuza aziz milletimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ülke ve dünya barışa katkıda bulunmak için işbirliği yaptığım bir bölümü aramızda olan değerli dünya liderlerine de tekrar şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI SEÇİLEN DEĞERLİ KARDEŞİMLE 40 YILI AŞAN BİR DAVA ARKADAŞLIĞIMIZ VAR"

12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan ile 40 yılı aşan bir dava arkadaşlıkları olduğuna vurgu yapan Gül; "Türk halkı tarafından Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan değerli kardeşimle 40 yılı aşan bir dava arkadaşlığımız, dostluğumuz ve beraber çalışma mesaimiz var. Böyle bir arkadaşıma devrediyorum. Üstün liderlik ve yöneticilik yeteneklerini, ülkesine ve insanlığa hizmet heyecanını, vatan aşkını ve millet sevgisini hakka olan inancını ne yakından bilenlerdenim. Son 14 yıl boyunca ise, önce partimiz birlikte kurduk. Sonra Türkiye'nin yönetiminde değişik pozisyonlarında birlikte çalıştık. Ülkemizde demokrasinin derinleşmesini, istikrarın sağlanmasını, refahın artmasını bir kısmı aramızda olan arkadaşlarımızla hep birlikte yaptık. Bölge ve dünya barışına el birliği ile katkı sunmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKANLIK GÖREVİNİ DEVİR ETİĞİM GİBİ GÖREVİMİ DEVİR EDERKEN MÜSTERİHİM"

Görevini devir ederken müsterih olduğunu belirten Gül, "Görevimi devir ederken müsterihim. Tıpkı 10- 11 yıl önce başbakanlık görevini devir etiğim gibi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'nin dünyanın ve bölgemizin istikrara ve huzura kavuşmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü itibarlı ve müreffeh olmasına kendi çıkarlarımız açısından olduğu kadar bölgenin çıkarları ve istikrarı için de büyük ihtiyaç vardır" ifadelerine yer verdi.

"EŞİME ÇOK YÜKÜMÜ ÇEKTİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Eşi Hayrünnisa Gül'e özellikle teşekkür eden Gül şunları kaydetti; "Sayın cumhurbaşkanı, değerli kardeşim bu vesileyle doğrusu aileme teşekkür etmek istiyorum. Önce tabikî anneme, babama sağlık sıhhat diliyorum. Sonra da eşime çok yükümü çekti. Siyasi hayatımda eve hiç uğramadığımız dönemlerde çocukları hep ona emanet ettim. Çocukları o yetiştirdi. Ben artık milletin çocuklarını kurtarmak için uğraşacağım. Bizim çocukları da sen kurtaracaksın dedim. Ve çok şükür bunu en güzel şekilde yaptı. Devletimizi ve milletimizi temsil söz konusu olduğunda her türlü titizliği Oğan üstü gayreti Gösterdi. Buna sizler de şahitsiniz. Kendisine, çocuklarıma, kardeşlerime, yakın akrabalarıma, arkadaşlarıma hepsine teşekkür ediyorum." Cumhurbaşkanı Gül bu sözleri sarf ederken eşi Hayrünnisa Gül'ün duygulandığı dikkatlerden kaçmadı.

"BANA BİR SÖZ GELMESİN DİYE HEPSİ ÇOK TİTİZ DAVRANDILAR"

Gül, "Bütün görevlerim boyunca bana bir söz gelmesin diye hepsi çok titiz davrandılar. Şükran borçluyum. Sayın Cumhurbaşkanı, değerli kardeşim, sözlerime son verirken sizi bir kez daha tebrik ediyorum. Allah yardımcınız olsun" diye konuştu.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı