'Desteklemek isteyen istifasını versin'

'Desteklemek isteyen istifasını versin'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli twitter hesabından yaptığı açıklamada: "Eylem yerine gidip destek vermek isteyen varsa istifasını versin" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gezi Parkı eylemlerine ilişkin sağduyu çağrısı yaptı. Bahçeli, "Eylem yerine gidip destek vermek isteyen varsa istifasını versin. Yarınlarda keşke dememek için bugünlerde acaba denilmesi zannederim çok hayırlı sonuçlara vesile olacaktır" dedi. 

TWITTER MESAJI 

Bahçeli'nin twitter mesajına şunları yazdı: "Bela olarak görenlere de bu ortamlardan uzak durmalarını öneriyorum. Şu günlerde sanal medyanın yerli veya yersiz, gerçek ya da asılsız haberlerin, yorumların merkezi olduğunu görüyorum." 

KANDİL MESAJI 

Devlet Bahçeli'nin Kandil mesajı şu şekildeydi: "Hepinizin bildiği gibi bugün Miraç Kandil’ini dua ve niyazlarla idrak ediyoruz. Kardeşliğin miracına, huzurun miracına, güven ve istikrarın miracına, milli ve manevi değerlerin miracına inşallah hep birlikte ulaşırız." 

SAĞDUYU ÇAĞRISI 

Bahçeli yaptığı sağduyu çağrısına ilişkin twitter hesabından şunları paylaştı: "Çok hareketli, çok çetin ve çok sıkıntılı günler yaşıyoruz.Toplumsal psikolojiye hasar veren, soğuk savaş döneminden kalma taktiklerle akılları karıştıranlara fırsat vermeyelim. Asparagas haberleri, kendinden kaçmak ve kurtulmak için sanal alemin hayallerine, kayganlıklarına tutunanları ciddiye almamak gerekiyor.Çalkantının bitirilmesi, belirsizliğin aşılması için sakin olmaya, teenniyle harekete ve empatiye ihtiyacımız var.Despotluklara, insan hayatına müdahale ve hükmetmeyi alışkanlık haline getirmiş tiranlara itiraz ederken kışkırtmalara gelmemek lazım. Özellikle "Kriz, Kargaşa, Kaos, Korku, Kutuplaşma, Kavga, ve Karanlık” dan oluşan "7-K"lı tahribat zincirine engel olmalıyız. Ancak masum beklentilerin nefsi müdafaası yapılırken, kötü niyetli plan, tertip ve hedeflere mutlaka dikkat edilmesi gerektiğine inanıyorum.Nerede duracağı, hangi sonuçları ortaya çıkaracağı ve nasıl bir bünyeye taşıyıcılık yapacağı belli olmayan olay ve oluşumlara şahit oluyoruz."