DERSİ DİNLEYEN KALEMLE TANIŞIN

DERSİ DİNLEYEN KALEMLE TANIŞIN

Deftere yazılan notlar artık mailinizde.

Livescribe'ın üretmiş olduğu akıllı kalem, deftere yazdığınız notları iPad ve iPhone'da yer alan uygulamaya anlık olarak gönderiyor. E-postayla alınan notlar paylaşılıyor, ses kaydı da mümkün.

Okulların açılmasına 1 hafta kala, raflarda en dikkat çekici ürünlerden biri de ‘dersi dinleyen kalem’ Livescribe’in yeni moeli Smartpen 3. Hürriyet Gazetesi’nden Ahmet Can’ın haberine göre “Yıllardan beri alışkın olduğumuz defter, kalem ve silgi gibi eşyalar artık yavaş yavaş tarih oluyor. Defterlerin yerine tablet bilgisayarlar, kalemlerin yerine akıllı kalemler, dosyaların yerine hardiskler geçiyor. Başka bir deyişle teknolojiyle beraber eski dönemlerdeki okul alışkanlıkları tamamen değişiyor.” 

Haberde okulda öğrencilerin derslerde yardımına koşacak 6 cihaz tanıtıldı: 

DERSİ DİNLEYEN KALEM 

“Bu değişimin başında akıllı kalemler yer alıyor. Dersi dinleyerek hafızasına kayderken, öğrencilerin aldığı notları anında tablet veya akıllı telefonlara aktaran akıllı kalemler, öğrencilerin ilk tercihi olacak. Akıllı kalem olarak dikkat çekmeyi başaran ‘Livescribe’, yeni modeli ‘Smartpen 3’ ile öğrencilerin de gözdesi oluyor. Deftere yazılan notları iPad ve iPhone’da yer alan uygulamaya anlık olarak gönderen kalem, e-postayla alınan notların paylaşılmasını da sağlıyor. 14 saate kadar kullanılabilen kalem, aynı zamanda ses kaydı da alabiliyor” denildi. 
Fiyatı: 300 TL 

DEFTER YERİNE TABLET 

Samsung’un kullanıcılara sunduğu Galaxy Note Pro tablet, yanında gelen kalemiyle birlikte derslerde not alınmasını kolaylaştırıyor. 12.2 inçlik ekrana neredeyse bir defter büyüklüğüne sahip olan cihazda 3 GB ram ve dört çekirdekli 1.9 Ghz işlemci bulunuyor. 
Fiyatı: 1700 TL 

HEM FOTOKOPİ HEM YAZICI 

Yazıcılarla birleşen fotokopi cihazları uygun fiyatlarla dikkat çekiyor. HP’nin tüketicilere sunduğu ‘Deskjet Ink Advantage 1515’ adındaki model, fotokopi ve yazıcının yanı sıra tarayıcı özelliğine sahip. Cihaz dakikada 7 sayfaya kadar baskı yapabiliyor. 
Fiyatı: 190 TL 

ALINAN NOTLARI KAYBETMEYİN 

Tabletlere alınan notları, sınav dönemine kadar kaybetmemenin en kolay yollardan biri harici disk kullanmak. Bunun için boyutun yanı sıra hızlı dosya aktarımı da öne çıkıyor. Toshiba’nın geliştirdiği ‘Store Basics’ adındaki harddisk, 1 terabyte kapasitenin yanı sıra USB 3.0 desteğiyle öğrencilerin işini kolaylaştıracak cinsten. 
Fiyatı: 200 TL 

OKULDA TABLET EVDE BİLGİSAYAR 

Tabletle bilgisayar arasında tercih yapamayanlar için hibrit bilgisayar öğrencilerin yeni tercihi. Gündüzleri not almak için tablet olarak kullanılabilen Lenovo Miix2, akşam evde klavyedeki yuvasına yerleştirilerek bilgisayar oluyor. 11.6 inçlik ekrana sahip olan cihazda i3 1.5 GHz işlemci, 2 GB ram ve 64GB SSD harddisk bulunuyor. 
Fiyatı: 2100 TL 

iPod 

Ders aralarında veya okul çıkışlarında müziksiz yapamıyorum diyenlerin ilk tercihi iPod Nano olacak. Apple’ın iTunes üzerindeki milyonlarca müziğin indirilebildiği bu cihaz, 2.5 inçlik dokunmatik ekranıyla dikkat çekiyor. Bluetooth ile harici hoparlörlere de kablosuz olarak bağlanabilen iPod Nano, 30 saate kadar kesintisiz müzik çalabiliyor. 
Fiyatı: 550 TL

Kaynak:Haber Kaynağı