Burçin Aktükün

Burçin Aktükün

Ders Çıkart Artık Aziz Başkan

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün CAS'ta görülen davası sonuçlandı ve UEFA'nın verdiği 2 yıl men cezası onandı. Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı olanlardan ders çıkartmak yerine halen İsviçre mahkemelerinde hak arama mücadelesini sürdürüyor.

Evet ders çıkartmanız lazım. Hem sizin hem de kendisine Fenerbahçe’liyim diyenlerin ciddi dersler çıkartması lazım. Ama nasıl dersler çıkaracağız?

-   Fenerbahçe gibi bir kulübün başkanıysan öyle 5 yıldızlı tesisler falan yapmayacaksın. Hele ki bu tesisleri yapmak için akrabandan, eşinden, dostundan arsa falan almayacaksın.
-   Küçük düşünen taraftar gruplarını düşünerek anlık başarıya odaklan her zaman. Ne o öyle dünyanın en büyük kulübü falan… Gereksiz branşları kapat gitsin, sana ne ülke sporundan. Sırf o gereksiz branşlara harcadığın paralarla o biçim transferler yapar göz boyardın.
-   Siyasilerin kucağında gezeceksin ve buna alışacaksın. Bak Trabzonspor hakkındaki resmen tespit edilmiş suçlar bile nasıl hasıraltı ediliverdi birden.
-   Devlete yapıp satacağı oteller, Avm’ler lazımken İstanbul’un en güzel yerinde tesisleşmeler falan, olacak iş mi? Vereydin zamanında devlete bunları, devlette sana Toki vasıtasıyla bir stadyum yapar verirdi, senin başına da bu işler gelmezdi.
-   Sandıkla gelen sandıkla gider lafını kendi üstüne alınma sakın. Bu lafı icat edenlerin lafıdır o ve sadece kendileri için geçerlidir.
-   Medyadaki maymun dediğin adamlarla iyi geçineceksin. Zamanında bu satılık medya kalemşörlerinin ceplerine 3-5 kuruş sıkıştırsaydın bak bu gün nasıl seni savunacaklardı.
-   Sen bilmez misin maçlar artık sahada kazanılmaz, Avrupa’da lobilerin olacak sonra Avrupa kupalarında oynayacağın rakiplerine güzel sponsorlar bulacaksın falan.
-   Baktın olmadı hemen bir Pensilvanya ziyareti gerçekleştireceksin.
-   Eğer bu kulübün başında olacaksan Manipülasyon yapmayı da öğreneceksin. Ne o öyle durmadan doğrular söylenir mi hiç?
 
Sen eğer bu dersleri çıkartmazsan, istersen dünyanın en iyi avukatlarını tut kendine, hiçbir şey çıkartamazsın hatta o avukatların kariyeri de tehlikeye girer. Sen eğer bu dersleri çıkartamazsan medyada da yalnız kalırsın, iş dünyasında da yalnız kalırsın, siyasette de yalnız kalırsın, her alanda yalnız kalırsın.

Ey Aziz Yıldırım, şimdi sen eğer bu dersleri çıkartmazsan ve eğer buna göre davranmazsan gene bir ayak oyunu oynayıp seni o başkanlıktan indirirler. Başkan mı yok senin yerine, hepsi avuçlarını ovuştura ovuştura sırada bekliyorlar. Onlar için Türk sporunun asırlık çınarı olan bu takımın ceza alması falan önemli değil ki, sen niye önemsiyor, hayatını koyuyorsun?

Bak, muhalif dediğin o adamlar neredeyse göbek atacaklar kulüp ceza alıyor, belki ben Başkan olurum diye.

Bak o vatanseverim, milliyetçiyim diyen adamlar kendi ülkelerinin takımları ceza alıyor diye nasıl göbek atıyorlar.

Bak senin kulübünün taraftarıyım diyen ve beleş bilet vermediğin adamlar nasıl seviniyor içten içten. E adamlar haklı sen halen ders çıkaramıyorsun. Sana ne vatandan milletten, sen kendi cebini doldursana. Sana ne taraftarın beleş biletinden, versen 300-500 beleş bilet bak nasıl seni savunurlar. Parasıyla değil mi?

Ah be Aziz Yıldırım… Sen şimdi diyorsundur ki “Bu kadar şerefsizliği yapıp nasıl şerefli görüneceğiz ki?” Ah be güzel ağabeycim etrafına hiç mi bakmazsın… Bir bak etrafına, etrafın kendine “Şerefliyiz” diyen ve öyle görünmeye çalışan adamlarla dolu değil mi?

Ders çıkart bunardan Aziz başkan Ders çıkart…


Twitter:
@BurcinAktukun

Önceki ve Sonraki Yazılar