'Derbecilerin yatacak yerleri yok'

'Derbecilerin yatacak yerleri yok'

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'dan darbe eleştirisi

Özdağ, Türkiye’nin darbeler yüzünden para ve zaman kaybettiğini belirterek, "Darbelerciler gençlerin omuzlarına basarak hep iktidar oldular. Demokrasiye zarar verdiler. Bunlar olmasaydı 16. değil daha büyük ekonomi olacaktık. Darbecilerin yatacak yerleri yok. Hala utanmadan sıkılmadan şimdi de olsa yine yapardık diyorlar, ancak karşılarında Recep Tayyip Erdoğan’ı buldular" dedi.

AK parti Denizli Mart ayı İl Danışma Kurulu toplantısı Yenişehir Mahallesi Pekdemir Düğün Salonu’nda yapıldı. Toplantıya AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, İl Başkanı Avni Örki ve çok sayıda partili katıldı.

Milletvekili Selçuk Özdağ, darbeler, 28 Şubat ve barış sürecine değindi. Özdağ, darbelerin Türkiye’nin demokrasisine büyük zararlar verdiğini belirterek, "Darbeciler, gençlerin omuzlarına basarak hep iktidar oldu. 1970-71’de, 80’de ve 28 Şubat’ta post modern darbe yaptılar. Demokrasimize zarar verdiler. Büyük olacaktık, çok güçlü olacaktık. 16. değil daha büyük ekonomi olacaktık. Darbecilerin yatacak yeri yok. Hala utanmadan sıkılmadan şimdi olsa yine yapardık diyorlar. Ancak karşılarında Recep Tayyip Erdoğan'ı buldular. AK Partiyi buldular. 2010 yılına kadar biz de muktedir olamadık. Biz de vesayetle mücadele ettik. Ancak 2010 yılında 12 Eylül referandumuyla AK Parti'yi Türkiye'de muktedir kıldık" dedi.

Başlatılan barış sürecinin, İmralı süreci olmadığını ifade eden Özdağ, “Şimdi bir süreç başlattık. Bu süreç İmralı değil, barış süreci ve PKK’nın yenilgisidir. BDP ve KCK’nın yenilgisidir. Muhalefete aldırış etmeyin. Biz yeter ki kan akmasın askerimiz, polisimiz ölmesin istiyoruz. Çocukların dağlara çıkmasını istemiyoruz. Ama dağa çıkmış ve benim devletimle bayrağımla otoritemle mücadele edenle mücadele etmek de benim görevimdir. Terör ve teröristle mücadeleye devam edeceğiz. Bu topraklarda bir tane pırangamız var. Vesayetçiler ve onların kullandığı PKK terörüdür. İnşallah bu terör duracak. Durmak mecburiyetinde, geçen sene 1200 terörist öldürüldü ve 267 tanesi de teslim oldu. Bu 30 yıllık terörle mücadelede, bir yıl içerisindeki en ciddi başarımızdır. Şundan emin olun ki toprağımızı paylaşmayacağız. Ay yıldızlı bayrak sonsuza dek hür ve bağımsız dalgalanacak ve İstiklal Marşı kıyamete kadar bizim yanımızda olacakö diye konuştu.

Danışma kurulu toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.