DER SPİEGEL ERDOĞAN'IN SES KAYDINI YAYINLADI

DER SPİEGEL ERDOĞAN'IN SES KAYDINI YAYINLADI

Başbakan Erdoğan ile eski Adalet Bakanı arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı yabancı basında yer aldı.

KAYITLARI ARTIK DÜNYA DİNLİYOR

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesinde YouTube'da yayınlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen 'Recep Tayyip Erdoğan Yargıya Müdahale' başlıklı tapelerin linki de verildi. Spiegel, Almanca altyazı koymadan tapeleri yayınladı ve özetle şunları yazdı: "Bir kez daha ses getirici bir telefon kaydı düştü. İddiaya göre yine Erdoğan duyuluyor. Bu defa Adalet Bakanı'ndan iktidara eleştiren bir medya patronu konusunda ağır bir karar istiyor. Seçimler öncesinde videolar, Erdoğan için ciddi bir tehlike oluşturuyor. 2 telefon görüşmesinde medya patronu Aydın Doğan ile ilgili bir dava konuşuluyor.

GEÇEN HAFTA DA BİR ÇOK MEDYA KURULUŞUNDA YER ALMIŞTI

Liveleak sitesinde Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmaların dökümü İngilizce çevirileriyle yayımlanırken; Reuters, AP ve AFP haber ajansları ile dünyanın önde gelen yayın organları da gelişmeleri okuyucularına aktardı. 

SAHTE İDDİASI

Telegraph: Türkiye Başbakanı, giderek büyüyen dinleme skandalı sırasında yayınlanan suçlayıcı ses kayıtlarının sahte olduğunu söyledi

Times: Erdoğan'ın sızdırılan ses kayıtları yüzünden istifa etmesi için çağrılar var

Reuters: Başbakanlık Erdoğan kayıtlarının sahte olduğunu belirtti

Associated Press: Erdoğan internete sızdırılan, suçlayıcı yolsuzluk kasetlerinin sahte olduğunu ifade etti

AFP: Başbakanlık ofisi sızdırılan kayıtların sahte olduğunu ifade etti

ABC News: Türk Başbakanlık Ofisi yolsuzluk kasetlerini yalanladı

Ses kayıtları Kuzey Avrupa ülkesi Finlandiya’nın devlet radyosu Yle’de yayınlandı. Der Spiegel dergisi ise kayıtları internet sitesinden Almanca tercümesiyle yayınladı. Dün geceden bu yana 1,2 milyon tık alan haberde ayrıca başbakanın kurmaylarıyla gece saatlerinde bir araya geldiği ve başbakanlıktan yapılan bu kayıtların montaj olduğu açıklaması da aktarıldı.

ÇİN MEDYASINDA DA YER ALDI

Başbakan Erdoğan’ın, oğlu Bilal Erdoğan'la 17 Aralık'ta yaptığı öne sürülen telefon görüşmesi Çin medyasında da yer aldı.

Çin medyasında yer alan haberlerde, internete düşen söz konusu ses kaydının ardından Başbakan Erdoğan’ın MİT müsteşarı ile gece acil görüşme yaptığı ve bunun ardından bir açıklama yapıldığı kaydedildi.

Türk medyasına dayandırılan haberlerde, internete sızan ses kaydıyla ilgili Başbakanlık tarafından yapılan "ahlaksız, uydurma ve tamamen gerçek dışı" açıklamasına değinildi ve Başbakan’ın bu konuda gerekli kanuni işlemi yapacağı belirtildi.

Son günlerde Başbakan Erdoğan’ın, çocukları, yardımcıları ve işadamları ile telefon konuşmalarının internette dolaştığına dikkat çekilen haberlerde, dün ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde sosyal medyada yankılanan son ses kaydında, Erdoğan’ın oğlu ile 17 Aralık tarihindeki operasyon sırasında büyük miktarda nakit paraların evden çıkarılması ile ilgili konuşmaya yer verildi.

Türk medyasının konuyla ilgili haberlerine yer veren Çin medyası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son ses kaydının ardından acil toplantı yaptığı, Başbakan Erdoğan’ın istifasını istediği ve hükümetin meşruiyetini kaybettiği açıklamasına değindi.

Kaynak:Haber Kaynağı