DER SPİEGEL ERDOĞAN'I TAM 10 SAYFA YERDEN YERE VURDU

DER SPİEGEL ERDOĞAN'I TAM 10 SAYFA YERDEN YERE VURDU

Almanya'nın Dünyaca Ünlü Dergisi Erdoğan'a tam 10 sayfa ayırdı ve bakın ne yazdı.

Alman siyaset dergisi Der Spiegel bugün çıkan sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir şekilde eleştirdi. Tam 10 sayfa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediği politikayı olumsuz eleştiren dergi kapak resminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yanında Almanya Başbakanı Angela Merkel’i karikatürize etti.

HÜRRİYET VE DEMOKRASİYE KARŞI SAVAŞ AÇTI

Dergi kapak spotunda “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hürriyet ve demokrasiye karşı savaş açtı” yazdı. Der Spiegel dergisi 6.sayfada ‘Erdoğan öfkesini gösterdi diyerek, “Alman Televizyon kanalları NDR ve ARD’de yayımlanan mizah video klip cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kızdırdı.

AVRUPA KİME TESLİM OLDU

Avrupa, Türkiye ile Avrupa’da göçmen krizini çözmek için anlaştı. Video klip ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saldırgan, otoriter tarafını ortaya çıkardı. Avrupa böylelikle kimle işbirliği yaptığını, kime teslim olduğunu gördü” diye yazdı.

VİDEO KLİP OLAYI

“Video klip yüzünden Almanya Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağrılması, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için mahkemeye gelen Alman Konsolosun iktidar tarafından eleştirilmesi Türkiye’de ifade ve basın özgürlüğünün olamadığını gösterdi” denildi. Türkiye’nin son yıllar içinde AB değerlerinden gittikçe uzaklaştığı yazıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı