Der Spiegel: Erdoğan Ya İstifa Eder Ya da Ülke Onunla Batar

Der Spiegel: Erdoğan Ya İstifa Eder Ya da Ülke Onunla Batar

.

 Der Spiegel: Erdoğan Ya İstifa Eder Ya da Ülke Onunla Batar

Ünlü Alman dergisi Der Spiegel'de Başbakan Erdoğan'la ilgili analizde "Ya istifa eder ya da ülke onunla batar." ifadesi yer aldı.


Türkiye'deki siyasi ve ekonomik çalkantılar dış basının da gündeminden düşmüyor. Alman Der Spiegel Dergisi, "Türk işverenler: Hava her geçen gün Erdoğan'ın aleyhine değişiyor." başlıklı bir analiz yayınladı.


İki yıl öncesine kadar "Güvenli liman" diye adlandırılan TL'nin artık eridiğine değinen dergi, bunda yüksek cari açığın kendine çok güvenen Erdoğan tarafından dikkate alınmaması, siyasi belirsizlikler ve Erdoğan'ın sert söyleminin etkili olduğunu vurguladı.

İŞ ADAMLARININ TEPKİSİNE YER VERİLDİ


Erdoğan'ın cemaate saldırdığını, ayrıca Koç Holding gibi dev şirketleri hedef aldığını belirten dergi, iş dünyasının artık Erdoğan'a karşı cephe aldığını yazdı. İsmini açıklamadığı ünlü bir iş adamının, "Ne kadar iş adamının Erdoğan'ın tavrına cephe aldığını kestirmek zor, çünkü herkes isminin açıklanmasından korkuyor.

"YA HEMEN İSTİFA EDER YA DA HEPİMİZ DİBİ BOYLARIZ"


Ama artık havanın her geçen gün Erdoğan aleyhine döndüğünü görüyoruz. Ya Erdoğan hemen istifa eder ya da hepimiz birlikte dibi boylarız" dediğini belirtti.

"ERDOĞAN'IN OTORİTER YAKLAŞIMI TL'Yİ DİPTEN DİBE VURUYOR"


Dergi, Erdoğan'ın otoriter yaklaşımı ve sertlik tavrının TL'yi dipten dibe vurdurduğunu kaydetti.


"FİNANSAL KRİZ RİSKİ VAR"


Die Welt Gazetesi ise FED'in politikasının Türkiye ile Arjantin'i vurduğunu ve TL'nin değer kaybettiğini yazdı. Gazete, "Türkiye'de büyük bir finans krizi korkusu gelişiyor" dedi.


TÜRKİYE'YE TÜRBÜLANS UYARISI


IMF Baş­ka­nı Chris­ti­ne La­gar­de, FED'in 85 mil­yar do­lar­lık var­lık alım­la­rı­na yö­ne­lik bir son­ra­ki ge­ri çe­kil­me adı­mının bu pi­ya­sa­lar­da­ki kar­ga­şa­yı ar­tı­ra­ca­ğı­nı söy­le­di. La­gar­de, FE­D'­in bu kap­sam­da­ki ye­ni ka­ra­rı­nın Tür­ki­ye ve En­do­nez­ya gi­bi ser­ma­ye çı­kış­la­rın­dan ko­lay­ca et­ki­le­nen ül­ke­ler­de ye­ni bir 'tür­bü­lan­s' yaratabilece­ği­ne işa­ret et­ti.