Deprem 5.1

Deprem 5.1

MUŞ'TA YİNE DEPREM

Saat 23:40'ta Muş merkeze bağlı Tüten köyünde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
MUŞ merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Tüten Köyü'nde Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 23.40'ta merkez üssü Muş'a bağlı Tüten Köyü'nde 5.1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 2,5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Muş, Bingöl, Ağrı ve Erzurum'dan da hissedildi. Muş Valiliği can ve mal kaybı olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Köylerden bilgi alınmaya çalışılıyor.

HALK KORKUDAN EVLERİNE GİRE


Muş'ta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadı. Telefonla iletişimin sağlanamadığı Tüten köyüne ise arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. 
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin verilerine göre, merkez üssü Tüten köyü olan deprem, saat 23.40'ta, yerin 2,5 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, kent merkezi ile ilçelerde de hissedildi. 
 
Muş merkezde büyük korkuya kapılan halk evlerine giremiyor. Vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor. 112 Acil Servis'te kriz merkezi oluşturuldu. Kriz merkezine şimdiye kadar herhangi bir can kaybı ve yaralı ihbarı gelmedi. Telefonla ulaşımın sağlanamadığı Tüten köyüne ise arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Tüten köyüne yakın bölgede hayvan barınaklarının yıkıldığı, evlerde ise hasar oluştuğu iddia ediliyo