DENİZLİ'DE ÖĞRENCİLERE SEÇMELİ DİN DERSİ İÇİN BASKI İDDİASI

DENİZLİ'DE ÖĞRENCİLERE SEÇMELİ DİN DERSİ İÇİN BASKI İDDİASI

EĞİTİM- İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Denizli'deki bir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli şube...

EĞİTİM- İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Denizli'deki bir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli şube müdürünün Whatsapp'tan grup kurup, okul müdürlerine mesaj atarak öğrencilerin din derslerini seçmesi için gerekli çalışma ve yönlendirilmenin yapılmasını istediğini söyledi.

Eğitim-İş Denizli Şubesi, Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 92'nci Yıldönümü nedeniyle Denizli Valiliği yanındaki Atatürk Anıtı'na törenle çelenk koydu. Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Kadem Özbay, törendeki konuşmasında Denizli'de uygulanan eğitim projelerini eleştirdi. Öğrencilere din dersleri seçmeleri konusunda baskı yapıldığını ileri süren Özbay, bir ilçe milli eğitim müdürlüğünde görevli şube müdürünün Whatsapp'ta okul müdürlerinden grup oluşturduğunu, buradan dini eğitim içerikli derslerin seçmeli ders olarak seçilmesi yönünde talimat verdiğini iddia etti. Özbay, "Seçmeli derslerde çok şikayet alıyoruz. Ama inkar ediyorlar. Çünkü söyledikleri sözlerin arkalarında duracak yürekleri yok. Yaptığımız araştırmada şube müdürünün okul müdürlerine gönderdiği mesajı bulduk. Şube müdürü Whatsapp' tan verdiği mesajda 'Sayın müdürlerim, seçmeli derslerle ilgili Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı, temel dini bilgiler derslerinin seçilmesi için gerekli çalışmaların yapılması, gerekli yönlendirmenin yapılması' yazmış. Bu mesaj suçtur ve kanıttır. Valiyi göreve çağırıyoruz" diye konuştu.

Eğitim-İş Şube Başkanı Kadem Özbay, "Ülke bu haldeyken Denizli'de yüzyılın projesi yapılıyor. Yüzyılın projesi 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerine cumhurbaşkanına mektup projesi. Projenin amacı mektup yazma alışkanlığını kazandırmakmış. Projenin içerisinde 62 tane seçilen mektupla beraber bu çocuklar Cumhurbaşkanı'nın huzuruna çıkacakmış. Neden 62 diye baktığımızda cumhurbaşkanının yaşıymış. Bilimsellikten uzak, hiçbir amaca hizmet etmeyen kendi koltuklarına hizmet eden bu anlayışı kınıyoruz. O koltukları bir yıllığına terketsinler, baksınlar biz neler yapıyoruz. Tekrar koltuklarını geri veririz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı