DENİZLİ YANGINI ARDINDAN BU GÖRÜNTÜLER KALDI

DENİZLİ YANGINI ARDINDAN BU GÖRÜNTÜLER KALDI

DENİZLİ’de, Üçgen Çarşısı’nda gece kundaklama sonucu çıkan ve kısa sürede büyüyen yangının faturası ağır oldu. 9'uncu Blok’ta bulunan işyerlerinin ner...

DENİZLİ’de, Üçgen Çarşısı’nda gece kundaklama sonucu çıkan ve kısa sürede büyüyen yangının faturası ağır oldu. 9'uncu Blok’ta bulunan işyerlerinin neredeyse tamamı yangında zarar gördü. Tekstil atıkları iş makineleriyle temizlenirken, soğutma çalışmaların yapıldı. İtfaiye, hasar tespit çalışmasına başladı.

Deliktaş Mahallesi’ndeki, Üçgen Çarşısı 9'uncu Blokta Ahmet Önder’in sahibi olduğu teksitli atölyesinin çevresine konulan tekstil atıkları, kundaklama sonucu yanmaya başladı. Yangın, tonlarca elyaf ve polyesterden oluşan tekstil atıklarının düzensiz şekilde konması nedeniyle kısa sürede büyüyerek yayıldı. Zemin kattaki alevler, ikinci ve üçüncü kattaki işyerlerine sıçradı. İtfaiye Müdürlüğü, neredeyse kentteki tüm araçlarını yangın için seferber ederek çarşıya gönderdi. 22 itfaiye aracı ve 30 tonluk su tankeri TIR’la yangına müdahale edildi. Yangına müdahalede su yeterli olmayınca köpük de sıkıldı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla yangın yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alınabildi. Ekiplerin soğutma çalışması sabaha kadar sürdü.

Yangının Üçgen Çarşısına verdiği zararın faturası sabah ortaya çıktı. Denizli Belediyesi çalışanları, dozerle, tonlarca tekstil atığını sürüyerek çarşıdan çıkardı. Elyaf ve polyester karışımı olan atıklar yanmaya devam ederken, itfaiye ekipleri de su sıkarak söndürdü. Yangında çarşının 9'uncu Bloğu büyük hasar gördü. Zemin kat başta olmak üzere ikinci ve üçüncü katlardaki 40’dan fazla işyeri yandı. İtfaiye tarafından yapılan hasar tespit çalışması sürürken, dükkan sahipleri de işyerlerine geldi.

Tekstil atıkları işleyen atölyelerin çarşıdan taşınması kararı alındığı, ancak atölye sahiplerinin gitmediği öğrenildi. Aynı çarşıda daha öncede tekstil atımları yüzünden yangın çıkmıştı.

Balkanlar’ın en büyük çarşısı olan Üçgen Çarşısı’nda 652 dükkan bulunuyor.

 

DENİZLİYANGININDAN BU GÖRÜNTÜLER KALDI

DENİZLİYANGININDAN BU GÖRÜNTÜLER KALDI

DENİZLİYANGININDAN BU GÖRÜNTÜLER KALDI

DENİZLİYANGININDAN BU GÖRÜNTÜLER KALDI

DENİZLİYANGININDAN BU GÖRÜNTÜLER KALDI

Kaynak:Haber Kaynağı