Denizden Babam Çıksa Yerim Diyenler Okusun

Denizden Babam Çıksa Yerim Diyenler Okusun

Dalgıçlar, torbalar dolusu şişe, şezlong ev onlarca araç lastiğini denizden çıkardı.

Kalkan'da temizlik seferberliği


ANTALYA'nın Kaş İlçesi Kalkan Beldesi'ne deniz altı ve işler caddelerde temizlik yapıldı. Kalkan Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan temizlik seferberliği kapsamında dalgıçlar sualtını temizlerken, öğrenciler de cadde ve sokakları temizledi. Kalkan'daki temizlik seferberliği önce sualtında başladı. Kalkanlı dalgıçlar, halk plajı, balıkçı barınağı ve diğer plajlarda dalarak dip temizliği yaptı. Dalgıçlar, torbalar dolusu şişe, şezlong ev onlarca araç lastiğini denizden çıkardı.


Sualtından çıkarılan dev kamyon lastikleri, görenleri şaşırttı. Çıkarılan çöpler ve lastikler, teknelerle balıkçı barınağına getirildi. Bir süre burada sergilenen atıklar, daha sonra çöp depolama alanına atıldı. Etkinliğin karadaki kısmında ise Kalkan Merkez İlköğretim Okulu ve İslamlar Köyü Durmuş Gedikoğlu İlköğretim Okulu'nun yaklaşık 600 öğrencisi cadde ve sokaklarda temizlik yaptı.


Öğrencilere, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, belediye meclisi üyeleri, öğretmen ve vatandaşlar da eşlik etti. Öğrencilerin topladığı çöpler, belediye ekipleri tarafından depolama alanına götürüldü. Sualtı temizliğine katılan İngiliz dalgıç Neil Simth, geçen yıllara göre denizden çok daha az çöp çıktığını söyledi. Bu yıl çok fazla lastik çıktığını anlatan Simth, "Bu şaşırtıcı. Ancak şişe sayısındaki azalma sevindirici" dedi.


Temizlik kampanyasına katılan Kalkan İlköğretim Okulu öğrencisi Melike Balcı ise "Bugün çöpleri topladık. Kalkan çok güzel bir yer. Bu çöpleri bizler ve büyüklerimiz atıyor. Yere atmak yerine çöp kutularına atarsak, daha temiz bir yerde yaşarız. Bu da insanlarımızı daha rahat ettirir" dedi.


Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt ise çevre temizliğine dikkati çekmek için benzer etkinlikleri tekrarladıklarını söyledi. Özellikle denizde dalgıçlar tarafından yapılan temizliğin önemine işaret eden Başkan Karakurt, "Kendi attıklarımızı, kendimiz çıkarmak zorunda kalıyoruz. Bu bölgede yaşayan bütün insanlarımız, misafirlerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.