DENİZDE "SESSİZ ÇIĞLIK" EYLEMİ

DENİZDE "SESSİZ ÇIĞLIK" EYLEMİ

Vardiya Bizde Platformu üyeleri "Sessiz Çığlık" adını verdikleri eylemlerini denize taşıdı.

Vardiya Bizde Platformu eylemlerini denize taşıdı. Beşiktaş'taki eylemlerinin ardından bir motorla denize açılan grup, sessiz çığlık verdikleri eylemlerini teknede yaptı. Grup, eski Beşiktaş Adliyesi'nin açıklarında denize siyah çelenk attı.

BEŞİKTAŞ ADLİYESİ ÖNÜNDE

Beşiktaş'taki eylemlerinin ardına iskeleden bir motorla denize açılan platform üyeleri "Eşimi istiyorum", "Kardeşimi istiyorum", "Oğlumu istiyorum" yazılım pankartlar açarak, Balyoz Davası'nın görüldüğü Beşiktaş'taki eski adliye binasının önüne geldi. Burada grup adına emekli Tümamiral Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk bir basın açıklaması yaptı. İrem Kutluk basın açıklamasında, "Bizim kabusumuz diğer yüzlerce özel yetkili mahkeme mağduru gibi burada başladı. Dijital, sahte delillerin ve polis fezlekelerinin birleştirilmesi ile oluşturulan iddianameler burada hazırlandı. Yüzlerce ailenin dirliği, düzeni buradan yayılan adaletsizlikle altüst oldu. Her ne kadar burası artık bir adliye binası değilse de bizler için kötülüğün ve acı günlerin sembolü olarak kalacaktır. O yüzden hislerimizi temsil eden bu çelengi adaletiniz batsın diyerek denize bırakıyor evrensel özelliklere sahip yeni bir adalet sistemine olan özlemimizi dile getirdiğimize inanıyoruz" dedi. Grup daha sonra denize üzerinde "Adaletiniz batsın" yazılı siyah çelenk attı.

"ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK"

Platform üyelerinin ikinci durağı Dolmabahçe Sarayı'nın önü oldu. Buradaki basın açıklamasını Tümamiral Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz yaptı. Gürdeniz, "Bu kabusun bir an önce bitirilmesini, kapatılmış olan özel görevli mahkemelerin kararlarının yok hükmünde sayılması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Unutmayınız ki adalet bir gün herkese lazım olacak" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı